31. kolo
07.05.2023 17:30 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Karim Adeyemi (© AFP)

Dortmund neměl problémy s Wolfsburgem, stíhací jízda s Bayernem pokračuje

Možná až nečekaně snadno si Dortmund poradil v duelu s Wolfsburgem, jemuž nasázel hned šest branek, a zareagoval tak tím nejlepším možným způsobem na sobotní vítězství Bayernu v Brémách. Die Borussen tedy stáhli manko na vedoucí příčku na rozdíl jednoho bodu a stále jsou plně ve hře o titul. Zato hosté na tenhle výkon rozhodně nebudou vzpomínat v dobrém.

Domácí začali potvrzovat roli favorita už od úvodních okamžiků, již v 8. minutě se dostal do moc dobré příležitosti Bellingham, avšak hlavičkou prostor brány netrefil. O pár minut později již každopádně byl v koncovce úspěšný jeho spoluhráč Adeyemi. Ryerson parádně zapracoval na levé straně, neunáhlil se a vyslal do vápna jemný oblouček ve správný moment, přičemž míč ještě tečoval bránící Baku. Balón následně umístil jednadvacetiletý útočník hlavičkou přesně do šibenice, k níž se nakonec gólman Casteels ani nenatáhl.

V 19. minutě se snažil na negativní výsledek odpovědět po brejku Wimmer, nepotkal se ovšem s dobrou koncovkou, lépe řečeno úspěšně zasáhl dortmundský brankář Kobel. Ve 28. minutě naopak podruhé udeřila gólově Borussia. Adeyemi dostal nalevo příliš prostoru, podnikl výpad s merunou někam na úroveň malého vápna, přihrál pak do brankového území, odkud neměl Haller sebemenší problém z blízkosti skórovat.

Ve 32. minutě se pokoušel náskok navyšovat Malen, neseřídil ovšem svá mířidla úplně nejideálněji, takže jeho pokus napřímo neohrozil Casteelse. Ten nicméně do přestávky přece ještě jednou kapituloval, Malen se přitom tentokráte zapsal na listinu střelců. Obránci Wolfsburgu vůbec nezachytili náběh Brandta, ten se řítil sám na bránu, ze druhé vlny mu na každý pád ještě přibíhal lépe postavený Nizozemec, a ten když obdržel pobídku, pohotově zacílil do prázdné branky.

Ani po přestávce se Vlci na žádný odpor nezmohli. Mužstvo ze Severního-Porýní Vestfálska kontrolovalo dění na hrací ploše, navíc přidalo další tři přesné zásahy. O čtvrtý v pořadí se zasadil v 54. minutě Bellingham. Ten ze střední vzdálenosti ostře vypálil svou levačkou, Casteels stačil reagovat a balón vyrazil do brankové konstrukce. Jakmile ale ze vzduchu padající míč doputoval na zem, zakroutil se pak od trávníku, k nevoli strážce hostující brány, za brankovou čáru.

V 59. minutě se musela družina z Dolního Saska smiřovat s pátým obdrženým gólem, podruhé v utkání se zdařilo rozvlnit síť Adeyemimu, to když stoper Bornauw vyrobil velkou hrubici, ztratil merunu, a posléze po rychlé kombinaci s Hallerem domácí forvard lehce zamířil za Casteelse. Poslední změnu skóre zaznamenal Bellingham, hlavou mu totiž míč do vyloženého postavení sklepával velmi chytře Brandt.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele