5. kolo
02.09.2022 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Marco Reus (© AFP)

Dortmund nejtěsnějším možným rozdílem přehrál Hoffenheim a minimálně do zítra se vyhoupnul do čela tabulky

S výjimkou jednoho zaváhání platí, že BVB jsou po pěti kolech stoprocentní. Tentokrát si hosté oddychli, že neodjíždí zpět do bádensko-württemberského městečka s větším nákladem. Naopak TSG si připisují druhou porážku, ale kontakt s předními příčkami stejně udrží.

Nemastný neslaný začátek zápasu utnul až po čtvrt hodině Marco Reus, když se postaral o jedinou branku. Na hranici vápna číhající Julian Brandt posunul po Bynoe-Gittensově pobídce míč na malé vápno, odkud třiatřicetiletý kapitán bez větších potíží prostřelil Olivera Baumanna - 1:0. Zanedlouho to hlavou zkusil Modeste a ke své škodě zařízení minul. Druhou trefu v novém působišti tak prozatím nepřidal.

Vedle posily z Kölnu dostává v aktuálním ročníku více příležitostí mladý Angličan Jamie Bynoe-Gittens, jenž byl - na rozdíl od svého krajana Bellinghama, během úvodního dějství velmi aktivní. Zároveň ukázal, že ještě potřebuje nabrat zkušenosti. Těsně před poločasovým odchodem do šaten se nejprve se svým nepřesným volejem prezentoval autor jediné branky tohoto klání.

Teprve po něm se ke střele dostal i Jude Bellingham, jenže na Baumanna nevyzrál. Až po změně stran zahrozili Breitenreiterovi svěřenci. Jmenovitě to byl Georginio Rutter, kdo pálil nebezpečně, leč o pár decimetrů nepřesně. Hned za minutu přišla řada na do té doby prakticky neviditelného Andreje Kramariće, jenž rozhodně pamatuje o poznání lepší formu.

V 67. minutě se musela znovu činit hoffenheimská jednička, když za svá záda nepustil ani Hazardův pokus, ani Modesteho dorážku. Na startu druhé půle přišel na trávník Pavel Kadeřábek. V závěrečné desetiminutovce ztratil balon na místě, kde by se to obránci stávat nemělo. Anthony Modeste tedy mohl pálit z hranice šestnáctky. A třebaže mu scházela přesnost, na vítězství Borussie už se vůbec nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele