29. kolo
22.04.2023 18:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Jude Bellingham (© AFP)

Dortmund naplno využil zaváhání Bayernu, Frakfurtu nasázel čtyři branky

Terzićova skvadra věděla, že vítězství ji posune do čela bundesligové tabulky a podle toho se taky na hrací ploše hráči chovali. Nápomocná byla pochopitelně i jednaosmdesátitisícová kulisa v Signal Iduna Parku, kde titul naposledy slavili v sezoně 2011/2012. Zato Eintracht nemusí až tolik smutnit, jelikož o devátou příčku jistojistě nepřijde.

Už úvod zápasu patřil domácím, jenže se musel obejít bez vyložených šancí. A když už se k něčemu chtěl dostat Mario Götze, jenž má s působením v dresu BVB bohaté zkušenosti, byly jeho snahy rázem utnuty. A tak přišla na řadu 19. minuta a s ní Bellinghamovo obtočení kolem protihráče a následná přízemní střela pravačkou, které skončila přesně u téže tyče - 1:0.

Už za pět minutek bylo na tribunách ještě veseleji, protože Gregor Kobel předvedl daleký odkop, po kterém se k míči dostal Karim Adeyemi, jenž prodloužil na Donyella Malena, který z pravé strany cílil do protipohybu Kevina Trappa, což se ukázalo býti tím nejoptimálnějším řešením a pro holandského forvarda znamenalo šestý zásah v sezoně - 2:0.

O snížení se nedlouho po rozehrávce hodlal postarat Randal Kolo Muani, ale jeho ránu Kobel vyrazil. Po půlhodině hry Trapp výborně vychytal Adeyemiho. Jeho švýcarský protějšek se pak musel činit hned třikrát. Jednou jej ohrožoval Buta, podruhé Tuta a potřetí Mario Götze, jenž o kousíček minul zařízení. Velká škoda pro "Orly".

Tím spíše, že protivník dokázal do poločasového hvizdu sudího Aytekina ještě jednou skórovat. Raphaël Guerreiro centroval z levé strany šestnáctky na bližší tyč, kde číhal Mats Hummels a potvrdil, že i ve čtyřiatřiceti je hra hlavou stále jeho parádní disciplínou - 3:0. Jude Bellingham při své další slibné příležitosti minul, ovšem to nic neměnilo na tom, že trenér prohrávajícího celku Oliver Glasner poločasovou přestávku rozhodně přivítal.

Po změně stran se jako první opět osmělil v předchozím odstavci zmiňovaný Angličan. Muž v rukavicích čtvrtou pohromu prozatím nepřipustil. To samé platilo i proti Malenovi v době, kdy se hodina hry stala minulostí. Jenže v 67. minutě při rychlé akci posunul Adeyemi na autora druhého gólu, jehož skákavá střela zapadla k levé tyči - 4:0. Marco Reus záhy neváhal do už rozhodnutého utkání vnést trochu té akrobacie, která se však nesetkala s efektivitou, což ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko málokoho mrzelo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele