25. kolo
19.03.2023 19:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Karim Onisiwo (© AFP)

Freiburg těsné vedení neudržel, Mohuč srovnala účty za pět minut dvanáct

Evropské poháry se již Freiburgu netýkají, chtěl si tak po čtvrtečním nezdaru s Juventusem napravit reputaci v bundesligovém klání na půdě Mohuče, nakonec však musel být zklamaný. Až do samého závěru držel těsné vedení na své straně poté, co gólově zaúřadoval Ricu Dóan, jenže Mohuč v poslední možnou chvíli ještě srovnala, a to zásluhou trefy Karima Onisiwa.

Freiburg se ocitl v první větší šanci díky Sildilliovi, který se v 5. minutě trochu náhodně dostal k odraženému míči, zjevil se sám před brankářem Zentnerem, pokus mu každopádně zablokoval pohotový stoper Hanche-Olsen. Domácí následně zahrozili prostřednictvím francouzské spolupráce Caciho a Ajorqua, prvně jmenovaný centroval a druhý hlavičkoval, ale perfektní zákrok vytasil v 9. minutě gólman Flekken.

Od té doby se však oba týmy ofenzivně jaksi odmlčely, další klíčové okamžiky zápasu zkrátka přišly na řadu až po obrátce. Přitom v 55. minutě vyrobili domácí obrovskou chybu, kterou jejich protivník tvrdě potrestal. Bránící Fernandes si vůbec neporozuměl s Zentnerem, mohučský brankář se tak k meruně nepropracoval včas, aby ji sebral do svých rukavic, toho tedy využil napadající Dóan, jenž posléze skóroval do prázdné brány.

Přece se ovšem výběr Die Nullfünfer dočkal na konci tohoto měření sil vyrovnání. Kdyby přitom Höler v 87. minutě proměnil svou tutovku, odpor soupeře by hosté definitivně zlomili. Jenže ten měl ještě možnost s nepříznivým stavem něco udělat, a opravdu tak učinil. V šesté minutě nastavení, ač tvrdě obtěžován a bráněn, otočený navíc zády k brance, dokázal Ajorque prostrčil balón před bránu na Onisiwa, který z blízkosti pohotově zacílil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele