23. kolo
18.02.2022 20:30 CET
3 : 2
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Aaron Martin (© AFP)

Leverkusen si z Mohuče odváží těsnou porážku

Ani jubilejní dvacátá branka Patrika Schicka nestačila jeho týmu ve 23. kole na bodový zisk. Svěřenci Bo Svenssona v závěru dokázali otočit skóre a v tabulce se nadále drží ve hře o poháry. Bayer nemusí nad šestou prohrou v sezoně příliš smutnit, jelikož mu zůstane minimálně čtyřbodový náskok.

V 6. minutě převzal Kerem Demirbay přihrávku od Wirtze a jeho dobrá střela byla nakonec sražena na roh. Následně z hranice vápna vyslal přízemní pokus aktivní Anton Stach. Lee Jae-sung se včas rozkročil, jenže Lukas Hradecky balon za svá záda nepustil. Po čtvrt hodině se dostal na dostřel svatyně hostujícího celku také Silvan Widmer. Nicméně se dostal už dost z úhlu, čímž muži v rukavicích usnadnil úlohu.

Ve 30. minutě se dostali za obránce Jonathan Burkardt a Karim Onisiwo. První přihrál druhému, kterého však v poslední chvíli mírně rozhodil dobíhající Piero Hincapié, takže místo skórování do odkryté klece míč nenašel adresáta. Za pět minutek převzal Patrik Schick ve vzdálenosti nějakých osmnácti metrů od brány přihrávku od Demirbaye.

Český útočník se s balonem otočil, aby okamžitě levačkou vystřelil. Bránící Moussa Niakhaté tečoval zcela nechytatelně pro Robina Zentnera - 0:1. Do konce poločasu se pokusil vyrovnat pouze Onisiwo, avšak svůj volej nedokázal poslat mezi tři tyče. Na začátku druhého dějství se autor jediné dosavadní trefy zranil a nahradil jej Lucas Alario.

Deset minut po svém příchodu na hřiště musel argentinský forvard sledovat, kterak kvůli jeho a Demirbayově rozestoupení se ve zdi dává Aarón Martín z přímého kopu vyrovnávací gól - 1:1. Po hodině hry španělský střelec ze standardní situace centroval na hlavu Karima Onisiwa, po které se kulatý předmět zastavil až v síti. Rozhodčí Benjamin Cortus ale vzápětí tento zásah odvolal, jelikož v ofsajdu stojící Niakhaté bránil gólmanovi ve výhledu.

V 68. minutě musel Zentner krotit šanci Alaria. Za dalších 300 sekund se mu to už nepodařilo, neboť rána z první pod břevno byla nechytatelná - 1:2. Další velkou šanci devětadvacetiletý Jihoameričan neproměnil, protože se ocitnul až příliš blízko muži v rukavicích. Mohuč se tak opětovně dočkala srovnání stavu.

Jonathan Tah odhlavičkoval dlouhý aut jenom na hranici šestnáctky k Jean-Paulovi Boëtiusovi, jenž svým famózním volejem potvrdil, že je pro die Nullfünfer velice platným hráčem - 2:2. Za čtyři minutky se ve shluku těl nejlépe orientoval střídající Marcus Ingvartsen a jeho pomalá, přízemní střela se ukázala býti vítěznou - 3:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhráli překvapivě v Dortmundu, ted by mohli-opět překvapivě rupnou v Mainzu.

Reagovat
Werkrider

Čím je vítězství třetího Leverkusenu nad druhým Dortmundem překvapivé?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou sice ve venkovní tabulce druzí, ale ty výsledky? Udělal je Freiburg, Monchengladbachu dali jen 2 branky , a Dortmundu 5? Divné.

Reagovat
smazaný uživatel

I naše jednička z toho udělá zřejmě nejnižší kurz. Jenom aby to čutálisté nedokurwili .

Reagovat
smazaný uživatel

To patří ulně jinam-pardon.

Reagovat
smazaný uživatel

Znovu se ptám. Kdo a odkud centrálně řídí tento zkurwený, zavšivený bordel?

Reagovat
Rich

Krásný zápas. Pokud někdo bude tvrdit, že Bungesliga je nudná, neví o ní vůbec nic. Není to jenom o Bayernu, ale i o týmech jako Mainz nebo Bochum, kteří prostě umí na soupeře na prvních příčkách. Skvělý zápas odehrál Mainz a zaslouženě vyhrál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele