28. kolo
06.04.2019 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf po dalším povedeném výkonu přehrála berlínskou Herthu

Za současné situace, kdy do konce sezony zbývá odehrát šest kol, už je v podstatě nemyslitelné, aby svěřenci Friedhelma Funkela po roce opět hráli o patro níž. Stará dáma naopak pokračuje v nevyrovnaných výkonech, které ji prozatím odsouvají až na jedenáctou příčku.

Přestože v hlavním městě Německa panovalo jarní počasí, domácí borci jakoby se stále neprobrali ze zimního spánku. Už ve 3. minutě chyboval Valentino Lazaro a Dodi Lukebakio málem zařídil pro hosty vedení. V 10. minutě pálil z otočky Mathew Leckie a z jeho spoluhráče Salomona Kaloua se ukázal býti nejlepší obránce soupeře.

Poté se dostal ke slovu Davie Selke, jenže se nacházel v ofsajdu. Lukebakio a Raman nadále zle zatápěli defenzivě Dárdaiova výběru a vypadalo to, že je jen otázkou času, kdy se jednomu z nich podaří hráz prolomit. Uspěl druhý jmenovaný v době, kdy hodiny na světelné tabuli ukazovaly pětatřicátou minutu.

Čtyřiadvacetiletý Belgičan převzal míč od Henningse a využil toho, že před ním Karim Rekik neustále couval až do vlastní šestnáctky. Odtud pak nekompromisně cílil za Jarsteinova záda - 0:1. Vedení však hostům nevydrželo příliš dlouho. Už za šest minut přihrával Duda přímo před bránu, kde se ve shluku těl nejlépe orientoval Marko Grujić - 1:1.

Druhý poločas přinesl úvodní šanci až ve své deváté minutě. Selke posunul na Kaloua, jehož výborně vychytal Rensing. Gólman Fortuny se vyznamenal i tři minutky poté, když na poslední chvíli zneškodnil pokus Ondreje Dudy, kterému pozici výborně připravil Lazaro. Jenomže po hodině hry udeřilo na opačném pólu.

Přihrávka Olivera Finka z levé strany rozhodně nepatřila mezi nezachytitelné, přesto doputovala až do vápna k Benitovi Ramanovi. Jeho volej ještě Rune Jarstein vyrazil, nicméně na dorážku stejného protihráče už byl krátký - 1:2. V závěru pak se svým přímým kopem neuspěl Lazaro a Kalou v dobré pozici hlavou zcela minul.

Hertha v probíhajícím ročníku prohrála už pojedenácté. A rozhodně věří, že se dojem zadaří napravit za týden v Hoffenheimu. Naopak Fortuna, která byla na podzim jasným kandidátem na sestup, po dalším povedeném výkonu poskočila už na desáté místo. Za týden to ovšem příliš na body nevypadá, neboť do Esprit Areny dorazí Bayern Mnichov.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele