2. kolo
01.09.2018 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 1:3

Bayer Leverkusen zažívá hodně mizerný vstup do sezony. Po porážce od Gladbachu následuje další. Tentokráte byl nad síly celek z Wolfsburgu, který v květnu musel podruhé za sebou v baráži bojovat o udržení bundesligové příslušnosti.

Kouč Bruno Labbadia opět potvrdil, že se mu proti die Werkself, v jejichž službách působil v letech 2008-2009, velice daří. V úvodu ovšem musel spolu s třicetiletým Pavao Pervanem, náhradníkem za Koena Casteelse, přečkat dva dalekonosné pokusy od Jonathana Taha, respektive Juliana Brandta. Teprve potom se osmělil Wout Weghorst a po něm hned dvakrát zkoušel štěstí Yannick Gerhardt.

Ve čtyřiadvacáté minutě Leonu Baileymu výborně uvolnil svým pohybem prostor jeden ze spoluhráčů, díky čemuž mohl popojít na dostřel Pervanovy svatyně. To se ukázalo býti rozhodujícím, neboť jeho levačka cílila přesně do dolního rohu brány - 1:0 pro domácí.

Vedení jim ale nevydrželo vůbec dlouho. V minutě šestatřicáté se prodíral vápnem Gerhardt, až se dostal do velmi ostrého úhlu. K překvapení Ramazana Özcana jej nenapadlo nic lepšího, než zkusit přímou střelu, kterou si nástupce Bernda Lena (Arsenal) srazil do vlastní brány - 1:1.

Do konce poločasu stihl ještě spálit dobrou šanci Renato Steffen z Labaddiovy družiny. Po změně stran se hlavičkou připomenul Kevin Volland a nedlouho po něm zahrozil svým přímým kopem Bailey. Jenže na druhé straně byl připravený udeřit Weghorst. Psala se pětapadesátá minuta, když mu přistál na hlavě ukázkový centr od Jéroma Roussillona. Na malém vápně stojící posila z Alkmaaru to pak měla už hodně jednoduché - 1:2.

A za pět minutek bylo dílo dokonáno. Leverkusenská defenziva naprosto propadla, díky čemuž mohl Steffen levačkou obstřelit nebohého Özcana - 1:3.

Během následující půl hodiny se toho dalo ještě dost vymyslet. Nicméně Herrlichův tým prostě neměl den. Pokusy Paulinha a Isaaca Kiese Thelina hostujícího muže v rukavicích nijak zvlášť nevystrašily. A tak zůstávají Vlci před duelem s Herthou stoprocentní, zatímco Bayer bude doufat, že první bodový zisk přijde třeba v mnichovské Allianz Areně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele