30. kolo
20.04.2019 15:30 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Mohuč si nakonec výhru pohlídala

Brzký gól je sice pěkná věc, jenže netrvalo ani dvacet minut a stav byl vyrovnaný. Schwarzův tým odehrál druhou půli aktivněji, což vyústilo v další dvě trefy, díky kterým s největší pravděpodobností setrvá v klidném středu tabulky.

Hned na úvod přišel dlouhý balon na pravé křídlo. Marcin Kamiński vzniklou situaci poněkud podcenil, takže mohl Karim Onisiwo nerušeně pádit do velkého čtverce, kde si všimnul nabíhajícího Jean-Philippa Matety, který zblízka v pohodě skóroval - 1:0. Jednadvacetiletý útočník potvrdil dobrou formu. A navíc se prosadil už po šestatřiceti sekundách.

Odpovědět mohl Dodi Lukebakio, avšak svou první velkou šanci ještě zahodil. Teprve v 19. minutě převzal v ideálním prostoru mezi penaltovým puntíkem a malým vápnem balon od Ramana a i díky šťastnému odrazu dokázal vyrovnat - 1:1. Ve čtyřiadvacáté minutě zahrávali domácí rohový kop a Quaison si dovolil z pěti metrů přestřelit prázdnou bránu.

Ve zbytku úvodní pětačtyřicetiminutovky ještě neuspěli se svými přímými kopy na jedné straně Jean-Philippe Gbamin a na té druhé Markus Suttner. Po změně stran centroval do vápna Benito Raman a Alexander Hack zasáhnul balon rukou, což si rozhodčí Schmidt ověřil u videa a nařídil penaltu. Dodi Lukebakio však cílil pouze do levé tyče. Nicméně Florian Müller vystihnul směr, takže by patrně dokázal stejně zasáhnout.

O pět minut později měl velkou šanci Andre Hoffmann a Giulio Donati na čáře zaskočil za svého brankáře. Díky tomu mohli jít die Nullfünfer do vedení. Aarón Martín Caricol našel před bránou zcela neobsazeného Karima Onisiwa, který byl možná sám zaskočený tím, kolik času získal, neboť se v jeho blízkém okolí nenacházel žádný protihráč. Nakonec prostě jenom naslepo napálil míč do sítě - 2:1.

Gólovou tečku za utkáním pak učinil tři minuty před vypršením řádné hrací doby opět Mateta. Po Boëtiusově geniální uličce přišla na pořad odpoledne stylová klička brankáři a následovalo přesné zakončení, jakkoliv se mu snažil Aymen Barkok zachránit. Mohuč se tedy může těšit na Hannover, zatímco na Fortunu čekají Brémy.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

O kolik si řekne Dusseldorf?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele