19. kolo
20.01.2018 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1:3

Eintracht Frakfurt potvrdil, že se mu na hřištích soupeřů mimořádně daří. Z deseti duelů Orli vydolovali hned jednadvacet bodů, přičemž v této statistice je lepší akorát vedoucí Bayern Mnichov. Zato Vlci budou muset ještě zabrat.

Poprvé ohrozil Koena Casteelse už v 6. minutě hlavou Timothy Chandler. Na druhé straně to zkoušel Divock Origi, nicméně jeho talent se v posledních měsících poněkud zaseknul. Poté trochu zaspala obrana hostujcí celku, z čehož mohl těžit Yunus Malli. Lukas Hradecky byl ale mezi třemi tyčemi maximálně pozorný.

Další slovo patřilo opět Chandlerovi. Jeho střela však patřila spíše do kategorie propagačních. Už o minutu později šel Kovaćův tým do vedení. Ve vápně převzal od Mariuse Wolfa balon, rychle se s ním otočil a ranou pod břevno nedal gólmanovi šanci - 0:1. Poté se Casteelse pokoušel přehodit Ante Rebić, nicméně o kousek to nevyšlo.

Za minutu už to bylo pro Orly zase veselejší. Wolf našel svou přihrávkou napříč pokutovým územím na zadní tyči číhajícího Chandlera, pro něhož nebyl problém zavěsit do odkryté klece - 0:2. V prvním poločase zatoužil po vyrovnání Josip Brekalo. Šlo však spíše o pokus ze zoufalství. První poločas tedy vyzněl daleko lépe pro Frankfurt.

Hosté byli aktivnější i po změně stran, a kdyby svou možnost přetavil v gól alespoň jeden z dvojice Kevin-Prince Boateng/Marius Wolf, byl by zřejmě jakýkoliv odpor Wolfsburgu definitivně zažehnán. Takhle přišla na pořad odpoledne 66. minuta a s ní mistrně zahraný přímý kop. Maximilian Arnold pálil z hranice velkého vápna naprosto nekompromisně do šibenice u vzdálenější (levé) tyče - 1:2.

Výraznou čáru přes rozpočet Schmidtova celku učinil už v následující minutě přemotivovaný Landry Dimata, který naprosto zbytečně podrazil Omara Mascarella a vyfasoval druhou žlutou kartu. Početní převahu využili hosté v 85. minutě, když se po ose Boateng-Haller dostal míč až k Lukovi Jovićovi, jenž zblízka rozvlnil síť - 1:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele