2. kolo
26.08.2017 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 2:2

Hodně dobré utkání sehrál Bayer Leverkusen s Hoffenheimem. Šance byly na obou stranách, ale nakonec se oba celky rozešly smírně.

Julian Brandt nastoupil se svému stému startu za die Werkself, ale branky dávali jiní. Během úvodní dvacetiminutovky si hned po dvou příležitostech připsali jak Kevin Volland, tak Karim Bellarabi. Domácím se jinak nedařilo dostat se na dostřel Baumannovi. Výjimku snad tvořila akorát střela Áránguize.

Těsně před vypršením první třetiny utkáním došlo ve vápně Leverkusenu ke kontaktu mezi Sandro Wagnerem a Dominikem Kohrem. Rozhodčí Osmers si vyžádal video, na jehož základě se penalta nekopala. O dvě minuty na druhé straně hřiště nebylo o pokutovém kopu po faulu Bičakčiće na Brandta sporu.

Balon si postavil Wendell a s obrovitánskou porcí štěstí proměnil. Oliver Baumann uhodnul stranu, ale balon se otřel o tyč a nakonec zapadnul za brankovou čáru pouze o nějakých dvacet třicet centimetrů - 1:0. Ve zbytku prvního poločasu jakoby domácí vycítili, že soupeř je nalomený a dále se hnali do útoku. Jenže Kohr, Bellarabi a Wendell své šanci zahodili.

Pokud se snad o pauze někdo zapomněl třeba u stánku s občerstvením a do hlediště se vrátil až v 50. minutě, přišel o dva góly. Nejprve chybovala obrana Leverkusenu, takže měl před sebou Andrej Kramarić akorát skákavý balon a Bernda Lena. Chorvatský útočník byl v minulé sezoně velkou osobností svého týmu, když se stal nejlepším střelcem. Celkem zaznamenal patnáct branek. Proti Bayeru si ve 47. minutě připsal druhou trefu aktuálního ročníku - 1:1.

Jenže za dvě minutky přiťuknul Mehmedi do vápna Bellarabimu a ten z úhlu v nesnadné pozici střílel přesně na vzdálenější tyč - 2:1. Svěřenci Heika Herrlicha měli v podstatě všechno ve svých rukou. A vítězství by jim zřejmě neuniklo, kdyby Brandt nebo později znovu Bellarabi mířili přesněji. Gólovou tečku tedy přinesla 70. minuta.

Obrana zase nebyla zformovaná, takže Demirbay svým centrem našel osamoceného Marka Utha. Ten se do balonu před vybíhajícím Lenem musel opřít z první a měl velkou kliku, neboť kulatý předmět se od spodní strany břevna nakonec přeci jen odrazil tam, kam si Julian Nagelsmann přál - 2:2. Ve zbytku zápasu se už žádná vyložená příležitost nenarodila.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele