1. kolo
28.08.2016 17:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - RB Lipsko 2:2

Také v druhém nedělním utkání se představil další nováček 1. Bundesligy a také tady byla k vidění napínavá koncovka. Hoffenheim hostil ambiciózní Lipsko a ačkoliv dvakrát vedl, nakonec před vlastními fanoušky uhrál pouze remízu 2:2. Red Bull předvedl v Rhein-Neckar Areně sympatický výkon a ukázal, že letos rozhodně nebude jenom do počtu.

Od začátku se hrál oboustranně zajímavý fotbal s mnoha brankovými příležitostmi. Neuplynulo ještě ani sto dvacet vteřin hry, když se v nadějné šanci objevila nová posila Sandro Wagner, při pokusu o klíčku Gulácsimu se mu ale maďarský gólman vrhl pod nohy a celou situaci vyřešil. Péter Gulácsi se blýskl o chvilinku později ještě jednou, a to když bravurně vyškrábl ránu Sebastiana Rudyho.

Poté se na opačném konci hřiště o slovo přihlásilo také Lipsko. Nejprve se Oliver Baumann musel mít pořádně na pozoru při závaru v pokutovém území po rohovém kopu, zanedlouho zase zkoušel štěstí zpoza šestnáctky Timo Werner, talentovaný útočník však prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Baumann se blýskl v úvodním poločase ještě několikrát. Například ve 12. minutě proti zakončení Dominik Kaiser, jehož ke skórování vybídl Benn Schmitz. Za zmínku stojí i povedený zákrok, jímž vytáhl mimo bránu nepříjemnou hlavičku Yussufa Poulsena, či krátce nato konečky prstů vyškrábl křížnou střelu agilního Wernera.

Skóre se začalo měnit až po změně stran. V 55. minutě defenziva Lipska odvrátila Rudyho roh jenom k Lukasi Ruppovi a jeho utažený přízemní projektil zastavila až síť. Na vyrovnání ovšem ochozy stadionu v Sinsheimu nemuseli dlouho čekat, Diego Demme odcentroval z pravého křídla na Alexandera Kaisera a tomu už stačilo jenom nastavit nohu.

Sedm minut před koncem nicméně vrátil družině Juliana Nagelsmanna vedení Mark Uth, jenž potvrdil, že je specialistou na góly v posledních minutách. Někdejší kanonýr Heerenveenu stál na konci rychlého brejku, který táhl kapitán Rudy, načež předložil míč Uthovi a ten se nemýlil.

Když už se zdálo, že mužstvo pod vedením Ralph Hasenhüttla odjede ze své premiéry v Bundeslize s prázdnou, přišel pěkný centr z koapčky Schmitze a na zadní tyči Marcel Sabitzer byl u balónu o chloupek dřív než bránící Kadeřábek a do prázdné branky uzavřel na konečných 2:2.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele