17. kolo
21.01.2017 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - FC Ingolstadt 04 1:0

Dlouho, dlouho, dlouho to vypadalo, že Ingolstadt bude po jednozápasovém půstu znovu bodovat. Jenomže nová posila Schalke Guido Burgstaller byla v samotném závěru proti.

V obou týmech se najdou fotbalisté, kteří v současné době hrají na Africkém poháru národů. Nicméně jejich absence vůbec nebránila ofenzivnímu fotbalu. Hned v úvodu pálil po nešikovném odkopnutí hostující obrany Leon Goretzka. Jeho volej z hranice pokutového území však minul levou tyč o dobré dva metry.

Na druhé straně to z dálky zkoušel Almog Cohen, ale ani on si nepotykal s přesností. Pak se o slovo přihlásil zase Goretzka. Naháněn ingolstadtskou obranou však už neměl dostatek sil na přesvědčivější zakončení. Teprve teď opouštíme úvodní desetiminutovku. Po ní se o šanci přihlásil Dario Lezcano a Fährmann musel vyrážet na roh.

Před vypršením úvodní třetiny zápasu našel Leckie na hranici pokutového území neobsazeného Cohena. Johannes Geis ale stihnul jeho nebezpečný pokus zblokovat. V závěru úvodního dějství právě Geis rozehrával standardní situaci, nicméně Choupo-Moting na zadní tyči na balon o chloupek nedosáhnul. Není ani příliš divu, že domácí fanoušci hráče na cestu do kabin vypískali.

Že by je to vybičovalo k lepšímu výkonu po přestávce, to se tvrdit nedá. Die Schanzer byli aktivnější a Brégerie, Hadergjonaj a Morales vyzkoušeli pozornost brankáře Ralfa Fährmanna. První velkou šanci druhé pětačtyřicetiminutovky si připsal na konto pozdější hrdina Burgstaller. Jeho hlavička v 69. minutě ale nebyla přesná.

Pak Alessandro Schöpf přihrál střídajícímu Donisi Advijajovi před prázdnou bránu. Hosté však na poslední chvíli kritickou situaci zažehnali. Nebylo to však příliš platné, jelikož nakonec Martin Hansen přeci jen musel lovit kulatý předmět ze sítě. Byl to dost nešťastný moment pro Ingolstadt, protože Schöpfovu střelu zpoza šestnáctky ztečoval Brégerie přímo před bránu, kde zrovna pobýval Burgstaller - 1:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele