6. kolo
01.10.2016 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - Hamburger SV 2:0

Dva góly Vedada Ibiševiće zkazily Markusi Gisdolovi premiéru na lavičce Hamburku. Ten stále zůstává s jedním bodem v sestupovém pásmu.

V úvodní desetiminutovce byla aktivnější Hertha a prostřednictvím Haraguchiho a Langkampa se dostala do šancí, nicméně ty zůstaly nevyužity. Na druhé straně mohli udeřit Nicolai Müller a Filip Kostić, ale neudeřili. V 15. minutě se po krásné kombinaci dostal ke střele Mitchell Weiser. Adler už byl překonaný, ale zachránilo ho břevno.

Záhy poté pálil z dvaceti metrů Haraguchi, ovšem pouze do tyče. Mezi těmito dvěma pokusy musel hostující brankář ještě vychytat Valentina Stockera, takže na Olympijském stadioně to rozhodně nuda nebyla. Na gól se ale čekalo do 29. minuty. Tehdy rozehráli domácí nakrátko roh, načež se míč po zemi dostal před vápno k Essweinovi. Jeho střela šajtlí skončila hned na prvním bránícím hráči (jmenovitě Lassogovi), ale od něj se odrazila na malé vápno k Ibiševićovi, který přízemní střelou překonal Adlera - 1:0.

HSV se osmělilo až v závěru první půle. Nejprve to zkoušel z nějakých pětadvaceti metrů z přímého kopu Lassoga, načež musel Jarstein vyrážet konečky prstů. Naštěstí pro něj i pro celou Starou dámu se míč odrazil od břevna pryč. Poslední možnost vyrovnat ještě v první pětačtyřicetiminutovce nezvládnul v jejím nastaveném čase znovu Pierre-Michel Lassoga.

Po změně stran mohla Hertha těžit z rychlých brejků. Jeden takový nezakončil v 58. minutě gólově Haraguchi. Jen o několik sekund později za svého brankáře zaskočil Douglas Santos, takže se neprosadil ani Valentin Stocker. Ibišević přidal svůj druhý gól v 70. minutě. Stačilo mu k tomu jediné - proměnit penaltu.

Ta byla odpískána poté, co Albin Ekdal hrubě nezvládnul v šestnáctce souboj se Stockerem. Bosenský forvard pak volil jistotu - zakončení do středu brány - 2:0. Následně málem snížil Müller, ale jeho trefa nebyla uznána pro ofsajd. Ibišević a Esswein pak ještě nedali dvě šance, ale berlínskému klubu to vadit nemuselo. Třináct bodů po šesti zápasech na kontě i tak ještě nikdy neměl.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já bych dal max. 1,6 na jedničku. Pánové book , co zkoušíte?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

hamburk je sprominutim kurvic ligy a nasich tiketu ale v herte dostanou trojku zitra a frci dom

3-o

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, ted jsem se vzbudil po 2 hodinách spánku, ještě mám trochu nablikáno , a za lonskou sezonu jsem jim napočítal 17 kurewstev. v 016-17 zatím ani jeden. BOOK HO ASI ČEKÁ NYNÍ.

Reagovat
Lahvac-CZ

2:0, Hamburg je nulový a doufám, že to tak i zůstane..

Reagovat
pawelFCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele