5. kolo
24.09.2016 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Bayern Mnichov 0:1

Suverénní Bayern nadále prochází Bundesligou bez ztráty kytičky a stále s pouhým jedním obdrženým gólem na kontě. Dnes to měli Ancelottiho svěřenci na půdě Hamburku velice složité a tři body zajistil hostům až v samém závěru kanonýr posledních týdnů Joshua Kimmich, který si dnes připsal již čtvrtou zářijovou trefu.

Hamburk se převážnou většinu zápasu dle očekávání bránil a k rychlým brejkům vyrážel jen sporadicky. Ten ze třetí minuty zakončoval novic v základní sestavě HSV Nabil Bahoui, švédský útočník si ovšem počínal možná příliš zbrkle a míč v nadějné pozici poslal přímo do rukavic připraveného Manuela Neuera.

Bayern si první opravdu velkou příležitost vytvořil v 18. minutě, když po centru Davida Alaby hlavičkoval na zadní tyči zcela osamocený Robert Lewandowski, branku ovšem těsně minul. První poločas byl jinak pro nezaujatého diváka poměrně nezáživný a na zajímavější situace před oběma brankami jsme si museli počkat až do druhého dějství.

V 57. minutě se poprvé blýskl dnes skvěle chytající René Adler. Centr Thiaga od rohového praporku prodloužil za sebe Thomas Müller a zakončení Javiho Martíneze z bezprostřední blízkosti jednička Rothosen reflexivně vyrazila. O chvíli později se Martíneze držel za hlavu znovu, tentokráte jeho střelu domácí defenziva zblokovala.

Obhájci titulu měli v závěrečné čtvrthodině už opravdu drtivou převahu a na družinu Bruna Labbadii se valil jeden útok za druhým. Hosté se několikrát ocitli až v malém vápně, finální fáze však stále vázla. A když už se povedlo i nebezpečně zakončit, stál proti fantastický Adler, jenž si bravurně poradil s dělovkou Kimmicha i umístěnou střelou Thomase Müllera.

O to hořčejší pro něj i celý Hamburk byla situace z 88. minuty. Franck Ribéry přišel až hřiště až na závěrečnou půlhodinu, Gotoku Sakaj má z něho ale zamotané nohy ještě teď. Po jednom z jeho průniků po levém křídle naservíroval míč před prázdnou bránu Kimmichovi a talentovaný středopolař se zblízka nemýlil, čímž zajistil vítězství Bayernu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
Bastaron

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 BAYERN

Reagovat
Rich

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

zas ty lakeři vyhráli to neni možné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele