26. kolo
02.04.2017 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - 1. FSV Mainz 05 2:1

Ingolstadt boj o udržení v Bundeslize nevzdává. Díky výhře ztrácí na záchranu sedm bodů. Naopak Mohuč se namočila do větších problémů.

Na první gól zápasu se nečekalo nijak dlouho. Už v 10. minutě zahrával Markus Suttner z levé strany rohový kop. Balon se snesl naprosto přesně na hlavu Romaina Brégerieho, který si našel optimální prostor a pranic nepomohla ani snaha obránce na brankové čáře - 1:0. Domácí byli aktivnější i nadále, leč vyloženou příležitost si nevypracovali.

Teprve až ve 37. minutě si hledal Dario Lezcano ve vápně ideální pozici pro zakončení, nicméně ve finále těsně minul. Hráči si další trefy schovali až na 70. a 73. minutu. Sice padly každá do jiné sítě, nicméně stříleli výradně Ingolstadtští. Nejprve velmi dobře rozehrál Jhon Córdoba přímý kop. V malém čtverci podstoupili souboj Pablo De Blasis a Marvin Matip, příčemž po jemné teči druhého jmenovaného se míč dostal mimo dostah brankáře Martina Hansena - 1:1.

Jak uvedeno, remízový stav netrval dlouho. A gól Florenta Hadergjonaje rozhodně stál za to! I když je více než pravděpodobné, že takhle to švýcarský obránce nezamýšlel. Z pravého křídlal hodlal patrně centrovat před bránu, jenže se trochu ukopnul a balon zapadnul přesně ke vzdálenější tyči brány Jonase Lössla, který se stačil akorát ohlédnout - 2:1.

Ve zbytku utkání se ani jedno z mužstev k nějaké vyložené příležitosti nedostalo, díky čemuž mohou jít die Schanzer do dalších nesmírně důležitých duelů proti Augsburgu a Darmstadtu s větším sebevědomím. Naopak na Mohuč (v současnosti okupující první nesestupové místo) čekají složitější soupeři, jmenovitě RB Lipsko a SC Freiburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele