1. kolo
27.08.2016 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 2:1

Zřejmě nejatraktivnější utkání úvodního bundesligového víkendu nabídl sobotní podvečer. V Borussia Parku domácí Gladbach vyzval Leverkusen, a souboj třetího a čtvrtého celku loňského ročníku německé ligy sliboval zajímavou podívanou.

To potvrdila první velká šance zápasu, kterou si připsal Raffael. Ten je po středečním hattricku do sítě Young Boys Bern evidentně při chuti a málem skóroval i nyní, avšak Bernd Leno jeho pokus vyrazil. Na jednoho z německých reprezentačních brankářů si nepřišel ani z následné dorážky Wendt, když Lena pouze trefil do obličeje.

Leverkusen poprvé výrazněji zazlobil ve čtyřicáté čtvrté minutě, když si na centrovaný balon v šestnátce naskočil Jonathan Tah, až z toho zazvonilo břevno Sommerovy branky. Na jeho výborně chytajícího kolegu v bráně Bayeru si ovšem těsně před koncem prvním půle přišel André Hahn, který využil netečnosti hostující obrany a svůj sólový únik zakončil vedoucím gólem.

Snahu navázat na gólové hody z předkola Champions League po přestávce znovu ukázal Raffael, avšak i s jeho pokusem z přímého kopu si dnes večer výtečný Bernd Leno poradil. Vzruch přinesla i sedmdesátá třetí minuta, kdy došlo ke střetu Stindla a Kampla a v následném pošťuchování se svému spoluhráči rozhodl pomoci Karim Bellarabi - a stejně jako hráč domácích za to byl odměněn žlutou kartou.

Dramatické utkání plné šancí na obou stranách nakonec přineslo ještě dva góly. O vyrovnání Bayeru se nejprve postaral střídající Pohjanpalo, který pouze o tři minuty předtím na hřišti nahradil Aranguíze.

Radost ze vstřeleného gólu ovšem Werkself vydržela pouhých pět minut. Střídající Thorgan Hazard vyslal přihrávkou do akce v hraniční situaci Stindla a nový kapitán Gladbachu si počínal zkušeně. Zbytek zápasu už si domácí bezpečně pohlídali a na šance bohatý zápas tedy přinesl Hříbatům první letošní body.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
PePiG7

Tip: oba gol

2-2 Stindl, Raffael-Hernandez, Bellarabi

Reagovat
PePiG7

Hernandez zraneny jsem zjistil, tak gol da Volland :)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele