1. kolo
27.08.2016 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05 2:1

První bundesligový den přinesl jednoznačné vítězství Bayernu, a tedy i hozenou rukavici směrem k největšímu soupeři mnichovských v posledních letech, Borussii Dortmund. Žlutočerní se na domácím hřišti postavili hráči Mohuče, kteří si šestým místem v loňském ročníku zajistili podzim v Evropské lize.

Na straně BVB se v základní sestavě objevilo hned několik nových tváří - příležitost zahrát si od první minuty dostali stoper Bartra, ofenzivní šikula Dembele, z Bayernu přestoupivší středopolař Rode i André Schürrle, nejdražší posila v historii klubu.

Poprvé však zahrozili hosté, když si po faulu Dembeleho postavil míč Daniel Brosinski a jen těsně přestřelil branku, kterou střežil Roman Bürki. Ruce nad hlavu však jako první zvedali fanoušci Dortmundu. V sedmnácté minutě mohli sledovat nádherný centr Schürrleho, na který si ideálně v pokutovém území naběhl Aubameyang a proměnil ho ve vedoucí branku svého týmu.

Die Schwarzgelben plnili roli jasného favorita zápasu i opticky, kdy dominovali statistice držení míče a podnikali jeden útočný výpad do soupeřovy obrany za druhým. V devětatřicáté minutě se ke střele odhodlal aktivní Schürrle, avšak jeho pokus nový muž v brance Mohuče Jonas Lössl vyrazil a ani následný náběh Pierra-Emericka Aubameyanga gólem neskončil.

I druhá půle byla ve znamení snahy Dortmundu přidat další góly a zpečetit tak své vítězství, avšak ve finální fázi jim chyběla větší jistota v zakončení - to platilo například pro únik Aubameyanga. Domácí střelec se ocitl ve velmi dobré šanci před Lösslem, avšak balon mu utekl a druhý zásah prozatím nepřidal.

Dost možná nejviditelnějším hráčem na straně domácích byla posila z francouzské ligy Ousmane Dembele. Bývalý hráč Rennes si s obránci Augsburgu dělal doslova co chtěl, avšak jeho další řešení situací nepatřilo k nejlepším - zejména jeho nepovedené centry ze druhého poločasu trochu hází stín na jeho jinak velmi aktivní a zejména směrem k budoucnu slibný výkon.

Příležitost předvést ještě jednou své slavné salto nakonec přeci jen dostal Aubameyang. Minutu před koncem základní hrací doby Onisiwo v šestnáctce fauloval Schürrleho a gabonský kanonýr si s nabídnutou penaltou bez problémů poradil. Důležitost proměněné desítky však následně ukázal nastavený čas, ve kterém se hostím podařilo snížit. Výborný centr De Blasise do Bürkiho svatyně parádně sklepl Muto a oba střídající hráči ukázali, že možná měli být z lavičky povoláni o něco dříve.

Žlutočerní tedy nenastříleli při svém prvním ligovém zápase této sezony tolik branek jako jejich mnichovský rival, nicméně se prezentovali solidním fotbalem a zejména výkony nově příchozích hráčů jsou upoutávkou k dalšímu sledování celku z Vestfálska.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vie niekto nejakú zaujimavosť o Gotzem, že čo ho vtomto zápase čaká alebo sa na neho chystá? a tak ved viete čo myslím ocenil by som ak by som sa dozvedel niečo zaujímavé

Reagovat
smazaný uživatel

5-3

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele