34. kolo
20.05.2017 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05 2:0

Kolín nad Rýnem si v příští sezóně zahraje Evropskou ligu. Freiburg totiž nedokázal uspět na půdě mistra ligy z Bayernu, takže konečné tři body dopomohly domácím k posunutí se na konečnou pátou pozici. Dokonce se jim podařilo předskočit v tabulce také Herthu, která úplně selhala s souboji s Leverkusenem.

Die Geissböcke neměli před utkáním nic ve svých rukou, protože však předvedli oproti svým protivníkům, s nimiž usilovali o evropské poháry, asi nejoptimálnější výkon, radovali se z konečného úspěchu. Mainz, který ještě bojoval o to, aby nespadl na barážovou šestnáctou pozici, skončil nakonec s notnou dávkou štěstí patnáctý.

V úvodu tohoto souboje si oba celky vytvořily po dvou slušných příležitostech. Zprvu se ukázal jako hodně aktivní domácí Modeste, jenže ve slušné pozici nakonec neuspěl, na druhé straně si Córdoba navedl míč na hranici šestnáctky a zkusil vypálit svou pravačkou, potřeboval však svou střelu stlačit pod břevno, aby ohrozil gólmana Horna.

Situaci mohučskému výběru následně zkomplikovalo zranění Baloguna, jehož už po osmnácti minutách hry nahradil Hack, nicméně v defenzivních činnostech si vedl tenhle náhradník solidně. Kolín nad Rýnem se směrem dopředu dlouho nemohl prosadit, soupeř slušně bránil a snaž až Osako ve 36. minutě trošku zazlobil, jenže mířil z dálky pouze nad bránu.

Dvě minuty před přestávkou přece jenom došlo ke změně bezbrankového skóre. Osako předal míč Hectorovi, ten levačkou z levé strany z hranice pokutového území vypálil svou levačkou a jeho nepříliš čitelné a nepříjemné zakončení brankář Huth prostě neudržel v náruči. Po přestávce se hosté na nějaké vyrovnání nezmohli.

I nadále působili v ofenzívě dosti bezradným dojmem, v 63. minutě se po rychlém brejku naopak mohl prosadit Jojič, avšak ten svým nepřesným pokusem odmítl náskok navýšit. Definitivně rozhodnuto bylo tři minuty před koncem druhé půle. Jojič zprava přihrál do středu na Osaku, jenž si sám před Huthem v koncovce věděl rady.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lorcan

Kolín to zvládne a zajistí si tak evropské poháry! tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pro ef-nesedí vám kurz.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele