10. kolo
24.10.2015 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 1:2

Hannover doma nad Frankfurtem vedl a zdálo se, že si připíše třetí těsnou výhru v řadě; jeho radost však netrvala dlouho. Hostující Marc Stendera totiž dvěma brankami otočil skóre a vystřelil tak Eintrachtu cenné tři body. Všechny branky padly až ve druhém poločase..

Pro hosty je výhra bezesporu zasloužená: s přibývajícími minutami se jejich výkon stabilně zlepšoval a v závěrečné půlhodině už si svůj těsný náskok hlídali naprosto bez problémů. Do značné míry i díky dnes skvělému Stenderovi, který kromě dvou gólů přidal příkladnou kontrolu nad středem hřiště.

V prvním dějství se ještě nic moc nedělo; fanoušci viděli spíše fyzický, bojovný výkon, a to na obou stranách. Přeci jen o něco nebezpečnější však byli domácí a gólman Frankfurtu Lukas Hradecky se musel mít na pozoru před střelami Leona Andreasena, Hirokiho Sakaie a Hiroshi Kiyotake. Poslední jmenovaný si následně připsal vůbec největší šanci úvodních pětačtyřiceti minut, když z přímého kopu z nějakých dvaceti metrů vypálil těsně vedle tyče.

Lehká dominance Die Roten pokračovala i po změně stran; opět to byl Kiyotake, kdo dostal ve vápně až příliš prostoru, jeho ránu ale opět zlikvidoval pozorný Hradecky. Hannover si tak na úvodní gól musel počkat do 51. minuty. Japonský expres se tentokrát převtělil do role asistenta, když nabídl krásný míč Felixi Klausovi, jemuž stačilo už pouze doklepávat do sítě. O pouhých šest minut později však Eintracht zničehonic vyrovnal - Stendera brilantně udržel míč na hranici vápna a tvrdou ránou nedal Ronu-Robertu Zielerovi žádnou šanci.

Reprezentační gólman tak přišel o sérii dvou čistých kont v řadě, a brzy bylo ještě hůře: další střelu Stefana Aignera sice ještě zkrotil, na Stenderův pokus už ale neměl nárok. Psala se 65. minuta, když hostující záložník opět vystavil na odiv perfektní zpracování míče i nemilosrdnou střelu, tentokrát po zemi k tyči. Od té doby si už Frankfurt vedení vzít nenechal. Hosté hráli v závěru mnohem lépe, dobře pressovali a nepustili Hannover do žádného potenciálního tlaku. Naopak mohli sami přidat ještě pojišťující trefu, Zieler ale byl ve zbývajících minutách neprůstřelný.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele