1. kolo
15.08.2015 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - Hertha BSC 0:1

Berlínská Hertha díky proměněné penaltě slaví na úvod sezony zisk tří bodů. Branka padla v početní výhodě, ovšem při závěrečném hvizdu běhalo po trávníku pouze dvacet hráčů.

Že by to v SGL Areně byla nějaká oku lahodicí podívaná, to se rozhodně tvrdit nedá. Přitom hned na začátku zápasu navnadil příznivce Salomon Kalou, jenže jeho pokus hlavou se nakonec ukázal býti zcela neškodným. To po čtvrthodiny hry už byl útočník z Pobřeží slonoviny o poznání přesnější, jenže i tak trefil jen vnější tyčku.

Zajímavé situace pak přinesl až závěr prvního poločasu, kdy to z dálky neúspěšně zkoušeli Jens Hegeler a Roy Beerens. Ve druhé minutě nastavení pak došlo ke střetu mezi Raúlem Bobadillou a Fabianem Lustenbergerem, který rozhodčí Tobias Welz ocenil žlutou kartou pro prvního jmenovaného. A protože v tu dobu už jednu měl, musel do šatny o chviličku dříve než všichni ostatní.

Výhodu Berlínští zužitkovali hned tři minuty po změně stran. Ragnar Klavan ve vlastním pokutovém území vcelku nepochopitelně fauloval Kaloua. Kopala se penalta, které ve Freiburgu - svém předchozím působišti - kopával Vladimír Darida. Nicméně tentokrát si k míči stoupnul sám faulovaný a s jistotou proměnil - 0:1.

V ten moment stála před týmem Marcuse Weinzierla těžká práce. Ovšem ledacos mohlo být jinak, kdyby byl býval prakticky z protiútoku proměnil Dominik Kohr svou vyloženou příležitost. V 66. minutě se z Beerense stal obludný Holanďan, neboť na polovině hřiště brutálně přejel achilovky Feulnerovi. Pakoval se tedy ze hřiště, ovšem ani sejmutý protihráč zápas nedohrál.

Poslední opravdu veliká šance přišla na pořad odpoledne v 75. minutě. Domácí Alexander Esswein zahrál přímý kop tak, že se míč odrazil od tyče pryč. Augsburg tedy i napotřetí v zahajovacím utkání prohrál. Zatímco Herthě by vítězství mohlo dopomoci k dalším dobrým výsledkům. Třeba už příští víkend proti Brémám.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Qtipie

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele