4. kolo
12.09.2015 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - SV Darmstadt 0:1

Skvělý start Darmstadtu do sezony pokračuje! Tohle asi čekal opravdu málokdo. Podceňovaný nováček už remízou 1:1 na Schalke ukázal, že se velkých jmen nebojí, triumf 1:0 v Leverkusenu - jejich první v sezoně a zároveň od roku 1982 - však už musel definitivně přesvědčit i ty největší škarohlídy. Hosté tak zůstávají stále neporaženi, naopak Bayer padl podruhé v řadě..

Ani více než trojnásobný počet střel - šestnáct oproti hostujícím pěti - nakonec svěřencům Rogera Schmidta k bodům nestačil, a nálada v leverkusenském táboře tak po velice slušném startu do sezony rychle klesla. Die Werkself čeká už v týdnu první zápas v Lize mistrů proti BATE Borisov, tohle ale rozhodně nebyla podařená generálka. I když favorit může žehrat i na svoji nemohoucnost v zakončení, respektive na famózní výkon mladého gólmana SV Mathenii.

Tři remízy z úvodních třech zápasů vlily hráčům Darmstadtu optimismus do žil, a na hřišti to bylo od prvních okamžiků jasně vidět - nováček působil mnohem nebezpečnějším a hladovějším dojmem a brzy šel také zaslouženě do vedení. Postaral se o to stoper Aytac Sulu, jehož výtečná hlavička z osmé minuty zapadla za záda bezmocného Bernda Lena. Pro skromný klub šlo o první gól hlavou v sezoně.

Domácí se nicméně z inkasované branky poměrně rychle oklepali a dokázali promptně srovnat tempo hry, i když do skutečných šancí se ne a ne dostat. Hosté zkrátka hráli vzadu suverénně, spolehlivě bránili a bylo znát, že si i na takto silného soupeře věří. Po celou první půli tak favorit ostřeloval Matheniu z úctyhodné dálky; nejnebezpečněji působily rány Wendella s Karimem Bellarabim, ani jedna se ale mezi tyče nevešla.

Až po změně stran dokázal Bayer skutečně zatlačit a Mathenia se najednou nestačil ohánět. Pohotový zákrok si vyžádala technická střela Bellarabiho z rohu vápna i nepříjemná hlavička nové posily Javiera Hernándeze. To už tedy bylo poté, co Schmidt poslal Mexičana na hřiště společně s Kamplem v jasné snaze oživit útočné snažení svého týmu.

Ani jeden z nových mužů na trávníků si však na Matheniu nepřišel - a když už hostující brankář nedokázal situaci kontrolovat, pomohlo mu i štěstí, jako například po tisíciprocentní šance Kyriakose Papadopoulose. Řecký obránce hlavičkoval před prázdnou bránou záhadně mimo. Nejlepší zákrok si pak hrdina Darmstadtu schoval až na samotný závěr, kdy zneškodnil povedený pokus Stefana Kiesslinga a uhájil tak pro svůj tým všechny tři body.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele