21. kolo
13.02.2016 18:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FC Köln - Eintracht Frankfurt 3:1

Frankfurt sice v Kolíně vedl po trefě elitního střelce Alexandera Meiera, domácí ale odpověděli skvělým výkonem a po zásluze berou všechny body za vítězství 3:1. Upevnili si tak pozici v bezpečí středu tabulky. Branky zaznamenali Gerhardt, Heintz a Modeste..

První výhra Kozlů v roce 2016 se nerodila snadno. Eintracht sice přijížděl ve špatné formě, fanoušci se ale měli na co těšit - vzájemné zápasy těchto dvou celků nebývají chudé na góly, ve skutečnosti je dlouhodobý průměr vstřelených branek vyšší než tři (na podzim Frankfurt rozstřílel svého soupeře 6:2). Také dnes se do sebe oba týmy pustily už od začátku, hrálo se nahoru dolů a první gól na sebe nenechal dlouho čekat.

Po několika slibných šancích na obou stranách se poprvé prosadil kanonýr Meier, který se vložil do střely Szabolcse Husztiho a poslal míč do protipohybu bezmocného gólmana Tima Horna. Radost však hostům dlouho nevydržela. Mohou si za to sami: Yannick Gerhardt při vyrovnávací brance naplno využil chaos v jejich defenzivní linii. Vyrovnávací gól byl pro něj zaslouženou odměnou: Gerhardt byl nejlepším mužem na hřišti, ukázkově bojoval a nachomýtl se do většiny nebezpečných situací svého týmu.

Jestliže první dějství nabídlo skvělý útočný fotbal, po změně stran tempo notně opadlo. Ani jeden z týmů nechtěl přijít o body, takže ofenzivu vystřídala bojovnost a bitvy o střed pole. Rozhodnout nakonec musela standardní situace, konkrétně vynikající přímý kop Filipa Mladenoviće, po němž přesně hlavičkoval Dominique Heintz. Muž zápasu Gerhardt následně v 72. minutě vyzval ke skórování kanonýra Modesteho, jemuž stačilo pouze dorážet do prázdné brány. Frankfurt tak protáhl své čekání na výhru na tři zápasy a visí jediný bod nad sestupovou zónou.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele