29. kolo
19.04.2015 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Schalke 04 1:1

VfL Wolfsburg remizoval se Schalke, ovšem nadále si udržuje sedmibodový náskok před dvojicí Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach. Zároveň to znamená, že Bayernu Mnichov stačí jedna jediná výhra k obhajobě titulu.

Wolfsburg překvapivě prohrál v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy s Neapolí, a to výsledkem 1:4, který zřejmě posune dál italský celek. Z jeho přístupu si Schalke evidentně vzalo příklad, ale přesto si větší šance vytvořili domácí. Aktivní byli především André Schürrle a Kevin De Bruyne, leč jejich snahy k brance nevedly.

V 53. minutě se tedy radovali hosté. Leroy Sané převzal na vlastní polovině míč, nikterak se nerozpakoval a doběhl s ním až do vápna Vlků, kde si se štěstím poradil s obránci a zamířil do pravého dolního rohu, přičemž Diego Benagliho byl v ten moment v pohybu na druhou stranu - 0:1. Švýcarský brankář ještě u rozhodčího Christiana Dingerta reklamoval ruku útočícího hráče, ale gól platil.

Poté to znovu zkoušel Schürrle, nicméně balon do brány nedostal. To se povedlo až v 78. minutě jeho spoluhráči De Bruynemu, který zpoza pokutového území uklidit míč po zemi k pravé tyči - 1:1. V samotném závěru mohli svěřenci Dietera Heckinga změnit remízový stav. Jenže to by musel střídající Josuha Guilavogui lépe naložit s De Bruyneho centrem.

Schalke tedy nadále drží pozici zaručující účast v Evropské lize. Na Champions League už to v příští sezoně nevypadá, jelikož konkurenti na třetím a čtvrtém místě mají dvanáctibodový náskok. Die Königsblauen jsou na tom stejně jako Augsburg, což znamená, že mají čtyři bodíky k dobru na dotírající Werder Brémy.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jednička.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
goodbay

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele