17. kolo
20.12.2014 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - SC Paderborn 0:0

Oba dva konkurenti v boji o záchranu nedokázali ve svém vzájemném souboji skórovat a rozešli se spolu smírně po bezbrankové remíze. Stuttgart tak po minulé výhře v Hamburku bodoval podruhé v řadě a se ziskem sedmnácti bodů je patnáctý, nováček z Paderbornu se nachází na deváté pozici s devatenácti body. V hostujícím dresu nastoupil v základní sestavě český záložník Adam Hloušek a odehrál celý zápas.

Zajímavé situace byly k vidění převážně v prvním poločase, po změně stran se oba výběry soustředily hlavně na defenzivní úkoly a nechtěly udělat chybu. Do první velké možnosti se dostali domácí po necelé čtvrthodině hry. Po přihrávce Schwaaba se prodral před brankáře Kruseho nabíhající Werner, jenže v rozhodující moment balón minul. VfB pokračovalo v mírném tlaku i nadále a v 17. minutě znovu zahrozilo.

K přímému volnému kopu těsně před hranicí pokutového území se postavil Didavi a Kruse tentokráte famózním zákrokem vyrazil balón. Po dvaceti odehraných minutách zahrozil na druhé straně Stoppelkamp, jenže z bezprostřední blízkosti poslal míč pouze do boční sítě. Stuttgart byl v dalších minutách nebezpečný hlavně ze standardních situací. Zhruba deset minut před koncem vypálil z volného kopu opět Didavi a Kruse fantastickým zásahem na poslední chvíli vytěsnil míč na rohový kop.

Největší šanci utkání domácí spálili ve 42. minutě. Po dlouhém překvapivém pasu Sakaje do pokutového území z levé strany hlavičkoval jeden z hostujících hráčů směrem na vlastní branku do protipohybu gólmana Kruseho a míč se nakonec odrazil od tyče k hráči Paderbornu, který ho okamžitě odkopl do bezpečí. Vfb i po změně stran kontrolovalo průběh hry a snažilo se útočit po křídlech, s přibývajícím časem si však také dávalo pozor na zadní vrátka.

Ve druhém dějství se v podstatě neurodila jediná gólová možnost, ani jeden z gólmanů neměl výraznější práci. Vzhledem k aktuální situaci určitě berou bod oba výběry, nicméně vzhledem k našlapanému spodku tabulky to nic neřeší a o udržení se tak bude hodně bojovat ve druhé polovině soutěže. Stuttgart ji započne na konci ledna v domácím prostředí se silným Gladbachem, Paderborn zavítá na půdu konkurenčního Mainzu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele