29. kolo
17.04.2015 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 0:0

V předehrávce 29. kola branka nepadla. Diváci v Commerzbank-Areně v souboji domácího Frankfurtu s Borussií Mönchengladbach se však rozhodně nemohli nudit, zajímavých příležitostí totiž bylo k vidění poměrně dost. Frankfurt má ale bez svého elitního kanonýra problém se střílením gólů a na dle statistik nejlepšího brankáře Bundesligy, Yanna Sommera, si Seferović aspol. nepřišli.

Hned v úvodu dal o sobě zmiňovaný třiadvacetiletý švýcarský forward, jenž nastoupil na hrotu útoku společně s kolegou Valdezem, vědět, když pálil jen těsně nad. Na opačné straně hřiště mohl otevřít skóre hrdina Borussenderby Patrick Hermann, jenže toho nadvakrát vychytal skvělý Trapp a podržel svůj tým. Ve 21. minutě pak mířil kousek vedle Fabian Johnson.

Po půlhodině hry musel poprvé naplno své nesporné kvality ukázat Yann Sommer. Bývalá jednička Basileje k nelibosti domácích fanoušků bravurně zlikvidovala hlavičku svého krajane a kamaráda z reprezentace Seferoviće a i kvůli tomuto zákroku se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Po změně stran musel proti dalším pokusu Seferoviće zasahovat pozorný Sommer a Eintrachtu nebylo přáno ani v 70. minutě, když obrovskou šanci zahodil nepřesným zakončením záložník Stefan Aigner. V samotném závěru se mohl stát hrdinou Thorgan Hazard. Mladší bratr slavnějšího Edena z londýnské Chelsea ovšem v nastaveném čase v nadějné pozici nedokázal propasírovat míč skrz dvojblok zadáku Frankfurtu.

Dělba bodů je vzhledem k průběhu utkání poměrně spravedlivá. Hosté z Vestfálska mohou kvůli remíze po tomto kole přijít o svůj dvoubodový náskok na čtvrtý Leverkusen, který se na Gladbach v případě vítězství nad trápícím se Hannoverem bodově dotáhne.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filiposi

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Dvojka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele