23. kolo
01.03.2015 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - SC Paderborn 2:0

Borussia Mönchengladbach nepřipustila i přes čtvrteční vypadnutí z Evropské ligy v bundesligovém zápase s Paderbornem jakékoliv překvapení a vyhoupla se na třetí místo tabulky. Oproti tomu hosté se po několika jarních zaváháních nepříjemně zapojili do hry o setrvání v soutěži.

Hříbata poprvé vystřelila mezi tři tyče až v 18. minutě. Jenže hned to byla gólová trefa. Fabian Johnson vypálil zpoza velkého vápna a ke škodě hostujícího celku tečoval míč do protipohybu brankáře Kruseho spoluhráč Patrick Ziegler - 1:0. Na národní úrovni reprezentant Spojených států amerických tak zaznamenal svůj první gól v právě probíhající sezoně.

Zanedlouho už to mohlo být 2:0, protože Uwe Hünemeier, jenž byl na podzim jedním z hlavních tahounů, si málem připsal na konto vlastní zásah. Pak se ve hře dopředu osmělili i svěřenci Andrého Breitenreitera, ale že by některý z nich výrazněji zaměstnal Yanna Sommera, to se zrovna říci nedá. Naopak domácí si vytvořili další dobrou příležitost.

Aktivní byl především Branimir Hrgota, přičemž chvilku před poločasem nechybělo mnoho, aby zdvojnásobil vedení svého týmu. Podruhé se připomněl po hodině hry, když jeho pokus těsně přeletěl břevno. Paderbornští znovu vycítili šanci, jenže plány jim v 81. narušil Patrick Herrmann, když dal výsledku jeho závěrečnou podobu.

A znovu se jednalo o smolný moment pro Lukase Kruseho. Nejprve odrazil míč před sebe, kde si jej ve vápně našel Herrmann a díky teči Albana Mehy se kulatý předmět odrazil do protipohybu hostujícího brankáře - 2:0. Díky tomu má tým Luciena Favreho na třetím místě čtyřbodový náskok a těší se na duel s Mohučí, zatímco Paderborn svede další nesnadné utkání s Bayerem Leverkusen.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

to bude plichta ty fantasto...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele