18. kolo
31.01.2015 15:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - SC Paderborn 5:0

V souboji dvou týmů, kterým v případě neúspěchu hrozilo namočení do záchranářských bojů, snad ani nemohl být jasnější vítěz. Domácí Mainz nováčka z Paderbornu doslova smetl ze hřiště a po výhře 5:0 se mu bude dýchat o hodně lépe..

Architektem drtivé výhry byl Yunus Malli, který otevřel skóre už po šesti minutách a následně jej pojistil krátce po změně stran. Definitivní tečku za hostujícími nadějemi na zvrat udělal gólem na 3:0 Pablo de Blasis, v závěru zápasu pak ještě další trefy přidali Sami Allagui a Johannes Geis.

Suverenita, se kterou domácí utkání opanovali, je o to překvapivější, uvážíme-li, že naposledy zvítězili v osmém kole. Dnes však bylo jasno prakticky od samého začátku. Hned z první šance totiž Paderborn inkasoval - de Blasis narýsoval přesný pas na Malliho, který poprvé propálil hostujícího gólmana. Tato situace nováčka dokonale rozhodila; svěřenci Andrého Breitenreitera působili vyloženě nervózním dojmem, kazili i ty nejjednodušší přihrávky a ve 27. minutě mohli podruhé inkasovat z kopačky Christiana Clemense.

Teprve po půlhodině hry se hostující tým lehce zvedl a dokonce i soupeře na chvíli zatlačil. Gólman Loris Karius musel zasahovat proti dobré šanci Marvina Bakalorze, Lukas Rupp zase ve 38. minutě nastřelil tyč. Po změně stran však už na hřišti byl pouze jeden tým - hned ve 47. minutě vyslal Okazaki perfektním pasem Malliho, který zvýšil na 2:0.

Zbývalo už dořešit pouze jedinou otázku - kolik gólů nakonec domácí nastřílí. Paderborn se sice snažil, ale Mainz už byl zkrátka příliš "rozjetý". Třetí gól vymyslel aktivní Malli, po jehož přihrávce de Blasis nádherně zavěsil pravačkou. V 82. minutě zvýšil na 4:0 zblízka Allagui, a skóre uzavřel proměněnou penaltou Geis.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele