19. kolo
01.02.2014 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 2:0

Souboj dvou celků, které v uplynulých dvou kolech bundesligy zaznamenaly dvě vítězství v řadě, dopadl lépe pro Mainz, který si na své konto připsal tři body zásluhou korejských reprezentantů Joo-Ho Parka a Ja-Cheola Koo. Domácí se v tabulce posunuli na sedmou příčku, Freiburg zůstal těsně nad sestupovým pásmem.

Hostující celek, čítající v sestavě i Václava Pilaře a Vladimíra Daridu, se v tomto střetnutí prakticky jen hledal. Mainz se radoval z branky hned zkraje utkání, jenže už zprvu muselo být všem jasné, že nemůže platit. Okazaki totiž dostal míč do brány Baumanna úmyslně rukou. A mohl být rád, že neobdržel od sudího Hartmanna žlutou kartu.

První gól přišel na řadu o pár chvil později. Ve 24. minutě Park zkusil vystřelit mezi tři tyče ze střední vzdálenosti, pomohla mu nakonec teč protihráče Höhna, jenž míč nešťastně poslal za bezmocného brankáře Baumanna. Nic dalšího jinak celkem nudná první půle nenabídla, vyrovnaný duel pokračoval i po přestávce.

Především hostující trenér Christian Streich musel podniknout zásadní změny, které měly pomoci ke zlepšení hry. Ze hřiště tak stáhl nevýrazného Pilaře a s ním i Schustera, jež nahradili Coquelin s Klausem. Kýžené ovoce ale tahle střídání nepřinesla, Freiburg zahrozil snad jen nepřesným pokusem Mehmediho.

Mainz si v poklidu hlídal jednobrankové vedení a nakonec udeřil v samotném závěru utkání. Koo přišel na hrací plochu zhruba po hodině hry a podtrhl skvělé korejské odpoledne. Tenhle záložník odehrál teprve své druhé utkání v novém dresu od přestupu z Wolfsburgu, v 90. minutě již předvedl parádní ránu levačkou do Baumannovy šibenice.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Andis

Tak největší evropský talent zae nedal gola, to je něco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele