34. kolo
10.05.2014 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hamburger SV 3:2

Spolková země Porýní-Falc se pro dnešní den stala jedním z nejšťastnějších fotbalových míst na světě. Domácí Mainz si připsal důležité tři body a těší se na cestování po pohárové Evropě. Hamburku pak ani porážka po solidním výkonu neublížila a drží naděje na setrvání v Bundeslize.

Vysoké tempo nasazené oběma kluby od prvních vteřin zařídilo změnu skóre už po sedmi minutách hry, kdy Pospěchův centr nechtěně zpracoval u zadní tyče Westermann pro Sota, který z bezprostřední blízkosti neomylně napálil balón do sítě. Hosté ovšem nijak nezaostávali a vyrovnání přišlo vzápětí. Střelu Rafaela van der Vaarta z hranice vápna vyrazil Karius pouze k volnému Lasoggovi, jenž slavil po úspěšné hlavičce mezi nohy brankáře.

Jasnou motivací hnaný Hamburk posléze přebral větší díl iniciativy a domácí brankář se musel mít takřka stále na pozoru. Gólem smrdící pokusy hlavou však končily těsně nad brankou, s jinými si poradil sám Karius a do branky se stáčející centr z rohového kopu odvrátil na brankové čáře Soto. Nejblíže k obratu tak měl Rinncón, který po pasu Van der Vaarta z přímého kopu tečoval balón na malém vápně, Karius ovšem předvedl nevídaný zákrok.

Aktivitu hostů v první půli dokumentovalo například třináct střeleckých pokusů, z nichž devět mířilo na branku, na druhé straně stojící Adler si po inkasovaném gólu připsal pouze jediný úspěšný zákrok. O to ledovější sprchu mohl spustit čtyři minuty po přestávce Geis, který se dostal k dvakrát odvrácenému centru Pospěcha a z dvaceti metrů protáhl brankáře hostů.

Unavenějším dojmem působící hosté se užuž radovali po hodině hry, Çalhanoğlu, neuhlídaný českým obráncem, nicméně hlavičkoval pár decimetrů od levé tyče zkamenělého Kariuse. Udeřili tak hráči Mainzu. Po rychlém protiútoku dostal míč na vápno Malli a Adlera překonal pohotovou přízemní ranou přesně k tyči.

V době, kdy už výsledky ostatních zápasů dávali Hamburku téměř jisté 16. místo, útočili především domácí, kteří naopak nic jistého neměli. V 82. minutě tak přišlo nevyhnutelné a Okazaki perfektní individuální akci uvnitř šestnáctky pojistil svému klubu vedení. Vzápětí však zchladil oslavy v Coface Areně Jiráčkův centr, po kterém bleskurychle snížil Iličević. Koncentrovaná obrana Mainzu však dále nic zapeklitého řešit nemusela a na stadionu tak mohla vypuknout euforie podobná zisku titulu.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mohuč si bude chtít udržet příšku zaručující předkolo EL , Hamburk je v bídný formě, takže tipuju výhru Mohuče

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele