25. kolo
10.03.2013 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 0:0

Po pěti domácích výhrách v řadě se musel Hannover 96 spokojit s remízou. Dolnosaský celek se tak prozatím nepřidal k patnáctce klubů, které již za celou historii Bundesligy nasbírali 1000 ligových bodů. Na druhou stranu zůstávají Šestadevadesátky neporaženy Frankfurtem na svém hřišti od 14. listopadu 1987. Více vrásek bude mít po zápase Armin Veh. Jeho Eintracht nedal gól již 504 minut.

Obě mužstva se to odpoledne nechtěla pouštět do velkých ofenzivních dobrodružství a povětšinou se jim příčila představa, že by měla podstoupit větší riziko. V prvé řadě se tak vyčkávalo na chybu soupeře. O první větší vzrušení se postaral chybující obránce hesenského celku Zambráno, jenž v souboji s Dioufem ztratil orientaci a mohl pak děkovat Andersonovi, že dokázal celou situaci včas vyřešit. O něco větší chuť k útočným akcím měla logicky domácí jedenáctka, avšak hannoverští forvardi Abdellaoue a Diouf měli pokaždé k zakončení daleko.

Frankfurt si na svůj rychlý výpad trpělivě počkal a ve 22. minutě jej zrealizoval Japonec Inui. Ten se vyřítil na Zielera, jenž trochu zaváhal a se zpožděním opustil prostor před brankovou linií. Inui brankáře oběhl a za záchranou brzdu tak musel zatáhnout obránce Schulz, který musel odhlavičkovat balon, jenž by jistě směřoval mezi tyče domácí svatyně. S postupujícími minutami nabrala hra na tempu a přitvrdilo se i v osobních soubojích. K vidění bylo několik náznaků šancí na obou stranách hřiště - gól však AWD-Aréna neviděla.

A nejinak tomu mělo být i po uplynutí druhé pětačtyřicetiminutovky. V úvodu druhého dějství zaměstnávaly Šestadevadesátky svého soupeře centry do vápna a rohovými kopy. Obrana Orlů si přitom někdy počínala ne zrovna učebnicově. Velmi blízko vedoucí brance byli Dolnosasové po Panderově přímém kopu. Holohlavý Němec dobře našel na pravé tyči Djouroua, jenž hlavou předložil balon do malého vápna Ya Konanovi. Posledně jmenovanému nedopřál gólovou radost Schwegler, jenž na poslední chvíli zastavil míč na brankové čáře (ne li už za ní...).

Aby to měli rozhodčí utkání ještě těžší, pálil Meier ze 13 metrů přesně do soupeřovy brány. Kvůli odmávanému ofsajdu zůstalo u bezbrankového stavu - rozhodnutí to však bylo více než sporné. Po hodině hry se blýskl Meier další nebezpečnou ránou, která těsně přeletěla břevno Zielerovy brány. Na Hannoveru pak bylo patrné, že mu remíza v domácím prostředí nestačí. Právě Slomkovi svěřenci čím dál více podstupovali mírné riziko, z čehož resultovaly kontry hostujícího mančaftu.

Do šancí se pak dostávala obě mužstva - nikdy se však nejednalo o vyloženou tutovku. Frankfurtská obrana nebo Robert Zieler pokaždé zasáhli tak, jak se od nich očekává. Eintracht působil dojmem, že mu bod bohatě stačí a tak se zaměřil na obranu. Domácí zase nebyli schopni přijít s něčím vyloženě nápaditým. Diváci se tak branky nedočkali a Hannover musí prozatím zapomenout na rychlý vzestup v tabulce. Frankfurt pro změnu nezareagoval na úspěšné tažení Schalke a propadl se na aktuální páté místo.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip: 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele