33. kolo
11.05.2013 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern smetl FCA a nepokazil si tak dlouho chystané oslavy

Splněná povinnost. Asi tak by se dalo hodnotit další vítězství Bayernu, který před domácími fanoušky nepůsobil úplně jistě, avšak přesto si proti nedalekému Augsburgu zapisuje další snadné tři body a bez výčitek se může radovat...

Také Mnichované před blížícím se finále Ligy mistrů vyrukovali na svého protivníka s nejsilnější možnou sestavou a od první minuty si vytvořili jasnou územní převahu. Zaslouženou odměnu mohl přinést hlavičkující Müller a chvíli po něm Schweinsteiger, ovšem ani jeden z nich na Manningera recept nenašel! Hosté se postupem času osmělili, konkrétně Werner, ale Neuer si opakovaně poradil!

Nadále se hrál zajímavý ofenzivní fotbal. Mírná převaha však stále ležela na kopačkách FCB, který mohl po Ribéryho "vysvobodit" Mandžukić, chorvatský šutér si ale na skvěle reagujícího brankáře nepřišel! Nutno však podotknout, že při této situaci bývalého rakouského reprezentanta značně políbila "paní štěstěna". Nebojácní hosté se podle zvyku rvali o každý balón a po souboji mezi Korejcem Ji a Martínezem ve vápně se dokonce hlásili o pokutový kop - rozhodčí Fritz ale nechal hru volně plynout. Bayern se tak proti zformované obraně do pauzy neprosadil.

Po obrátce se opětovně začalo ve velkém stylu. Volný přímý kop rozehrál Schweinsteiger a jen těsně nedokázal nalézt prostor ohraničený třemi tyčemi. To se vzápětí nepovedlo ani aktivnímu Wernerovi, jehož sebevědomý volej z dobré pozice mířil těsně nad břevno! "Švábští Bavoři" se nikam zvlášť nehnali, přesto Ji tečovanou střelou (od Martíneze) zaťukal na horní tyč Neuerovy branky!

Odpovědět mohl po tradiční individuální akci Robben, ovšem to by nizozemský křídelník musel nejprve trefit prostor tří tyčí. Mandžukičovi pro změnu vystavil stopku Klavan. Čím dál větší pasivita FCA nakonec byla potrestána po šedesáti devíti minutách: Dante oslovil ve vápně Müllera, který z malého čtverce hlavou zavěsil - 1:0! Nesmělá reakce Hahna nemohla Neuera vystrašit. Zatímco po Ribéryho průniku zvýšil čerstvý Shaqiri na dvoubrankový rozdíl a po dalším skvělém míči od francouzského šikuly definitivně rozhodl také střídající Luiz Gustavo - 3:0.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí a padne 3 a více gólů

S kurzem 1.54 u Tipáče

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude minimálně remíza, Augsburg nenecháme padnout.

Reagovat
smazaný uživatel

neměla být reakce

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 FC BAYERN si zatrénuje

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hodně ubohý, že bodama přeplněný Bayern nepomohl svému městskému sousedovi ke třem životně potřebným bodům. Bayern, ach du Schande !

Reagovat
smazaný uživatel

No jo ale když koukneme na poslední kolo, tak Augsburg mají všechno ještě ve svých rukách...

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/ebf644bcd87abd2a1e52d10ca5402a33/

Góly + videa z oslavy. I když Bayern nemám vůbec rád, tak věřím, že si hráči 50.tý ligový titul náramně užívají

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele