19. kolo
28.01.2012 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

V boji o poháry si Werder podělil body s Leverkusenem

Brémy opět nedokázaly v domácím prostředí najít recept na Leverkusen. Zelenobílí se sice zásluhou Pizarra ujali brzkéhovedení, na konečných 1:1 ovšem po změně stran srovnal Reinartz. Werder tak i nadále zůstává o bod před svým soupeřem na páté příčce.

Na Weserstadionu jsme byli svědky hodně opatrného začátku, ani jeden celek nechtěl udělat chybu, to se pak promítlo i do výsledné hry. Míč se pohyboval zejména ve středu pole, odkup měl k nějakým zajímavým akcím před oběma brankami pochopitelně daleko. K prvním náznakům se odhodlal Bayer, ovšem dalekonosné střely Schürrleho a Bendera nemohly Wieseho ohrozit. Potom už e opuštěného kormidla chopil Werder. Konkrétně Pizzaro, ten se sice nadvakrát neprosadil, svou třetí možnost ale využil. Po Trybullově pasu si ideálně zpracoval míč na prsou a křižnou střelou zavěsil - 1:0.

Vedoucí branka pochopitelně svěřence Thomase Schaafa uklidnila, Leverkusen naopak, jakoby čekal na podobný budíček. Právě po inkasované brance se totiž skomírající Werkself konečně probudila. Na 1:1 mohl po rohovém kopu srovnat Reinartz, ten byl ovšem překvapený natolik, až si pro balón došel Wiese. Nakonec mohl těsně před odchodem do kabin přidat pojistku Rosenberg, jeho střelu ale stačil na poslední chvíli zastavit před opuštěnou brankou Schwaab.

Po změně stran vsadil hostující trenér Robin Dutt vše na jednu kartu a místo beka da Costy poslal na trávník druhého útočníka Derdiyoka. Herní projev Bayeru, jakoby to okamžitě poznamenalo. Kadlec z volného přímého kopu, ani rána švýcarského útočníka sice úspěchem ještě neskončili, ovšem bylo to jen otázkou času, kdy hosté svůj tlak zužitkují. To se potvrdilo v 57. minutě. Kadlec nacentroval od rohového praporku a Reinartz přesnou hlavičkou napravil své předchozí zaváhání - 1:1. Aktivita hostů pokračovala, ovšem střely Bendera a Derdiyoka si Wiese pohlídal.

V závěrečných deseti minutách to byly ale opět Brémy, kdo sahal po třech bodech. Nejdříve to byl Rosenberg, kdo se šikovně uvolnil, následně ovšem svou střelu opřel jen do tyče. Střídající Wesley hned nato oslovil Pizarra, ani on však nedokázal uspět, mířil nad branku. Do třetice šance Werderu. Agilní Hartherz se prodral po levé straně až ke střele, jeho projektil ale neméně povedeným skokem vyrazil Leno. Oba týmy si tak nakonec rozdělí po bodu.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele