3. kolo
20.08.2011 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 0:1

Bayer Leverkusen zásluhou trefy Kießlinga veze tři body z Mercedes-Benz Areny a po zaváhání z prvního kola si tak připisuje druhou výhru v řadě.

Hosté byli od úvodního hvizdu aktivnější, ale dlouho se nemohli dostat na dostřel Ulreichovy branky. První možnost tak přišla až ve čtrnácté minutě. Standardní situaci rozehrál Augusto, centr ještě prodloužil Castro, ale Toprak hlavičkoval v tísni nad branku. Pak se konečně probudil i Stuttgart, ale Cacau, Tasci ani Harnik nedokázali své příležitosti dotáhnout do zdárného konce.

Ve 28. minutě tak přišel trest. Dalekonosnou ránu na Ulreicha vyslal Kadlec, strážce domácí svatyně balón varazil pouze před sebe, kde stál Kießling, pro kterého už nebyl problém dopravit míč do sítě - 0:1. Po půlhodině hry mohl zvýšit náskok Schürrle, ale Ulreich si tentokrát spravil reputaci a svůj tým podržel. Těsně před koncem prvního poločasu pak mohl po Kadlecově centru přidat druhou trefu Kießling, ale z hranice penalty branku přestřelil.

Po změně stran už se na straně VfB neukázala dvojice Hajnal - Gentner, místo nichž se na trávník dostali Pogrebnyak a Okazaki, výraznou změnu v rozložení sil to ale neznamenalo. Šbábi byli i nadále neškodní, Leno v hostující svatyni tak zažíval další poklidné odpoledne. V 68. minutě hry se nicméně po ose Kuzmanović - Molinaro - Harnik dostal k odražené střele Cacau, ale v tísni branku netrefil.

Vzápětí potáhl rychlý protiútok Pogrebnyak a na poslední chvíli hledal svým pasem nabíhajícího Cacaua, tomu ale nevyšel krok a na míč tak těsně nedosáhl. VfB už se do konce utkání na odpor nezmohlo. V nastaveném čase navíc dostal zcela zbytečnou druhou žlutou kartu Boulahrouz a příští týden na Olympiastadionu tak bude svému týmu chybět.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně pořádnej výkon Leverkusenu. Ten gól je uklidnil a pak už to nepustili a i zaměstnávali obranu soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele