15. kolo
02.12.2011 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 2:0

Leverkusen v nepříliš atraktivním utkání potvrdil svou formu z posledních zápasů a porazil Hoffenheim, díky čemuž po patnáctém bundesligovém kole nebude na horší pozici než šesté.

Úvod utkání zcela jasně patřil domácím. V šesté minutě došlo k prvnímu ohrožení branky, Derdiyok lehkou tečí mimořádně prověřil Starkeho, jemuž se briskním reflexem podařilo míč vyrazit. Tolik štěstí už brankář hostí neměl o pět minut později. Kießling před šestnáctkou ukázal svou důležitost pro svůj tým a nechal se faulovat Vorsah. Míč pak ze třiceti metrů na branku nakopl Schürrle tak šikovně, že před Starkem skočil, strážce svatyně Hoffenheimu nepříliš přesvědčivě zasáhl a dobíhající Eren Derdiyok míč hlavou doklepl do sítě.

Sinsheimský tým do Porýní přijel natolik zoufalý, že jej do první příležitosti paradoxně poslal Bayer. Sam společně s čtveřicí spoluhráčů ve 32. minutě pádil na tři obránce Hoffe, ovšem místo přihrávky některému z lépe postavených spoluhráčů zasoukromničil a namazal tak soupeři do brejku, po němž Babel z malého vápna přestřelil prázdnou branku.

Rychlý křídelník farmaceutického celku tak mohl být rád, že po poločase byl stav stále ještě příznivý pro něj a jeho kamarády. Ostatně navýšit jej mohl Leverkusen hned deset minut po přestávce, Schürrle však svůj nájezd na Starkeho neproměnil.

Nervozitu z kopaček hráčů a promrzlých končetin fanoušků Bayeru setřepal až v 79. minutě sám Sidney Sam. Leno svým výkopem poslal dopředu právě Sama s Kießlingem, jenž na sebe navázal dva protihráče a hlavou přiťukl Samovi, jemuž se krásným lobem povedlo přehodit vyběhnutého Starkeho a pečetit stav utkání, na němž nic nezměnil už ani závěrečná Compperova dělovka z bezprostřední blízkosti.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
diastan

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele