18. kolo
22.01.2012 17:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Werkself ani proti Mainzu nepřesvědčila, přesto bere tři body

Leverkusen nakonec přece jen dokázal skvěle rozehrané utkání s Mainzem dotáhnout do vítězného konce - postaral se o to svým druhým zásahem v sezóně Lars Bender. Bayer se tak drží na pohárové šesté příčce, o bod za brémským Werderem.

Už od začátku bylo patrné, že na nějakou oku lahodící podívanou budeme moci dnes v BayAreně zase pěkně rychle zapomenout. Werkself byla sice aktivní, dávala však jasně prozřít na nemastná neslaná představení z podzimní části, kdy Duttovi svěřenci vyjma Ligy mistrů v domácím prostředí působili až bezradným dojmem. I to ale proti bojácnému Mainzu stačilo. Da Costa poslal do pokutového území ostrý centr, jenž si do vlastní branky srazil na zadní tyči Pospěch - 1:0. Tím bylo o rozpoložení Mainzu řečeno vše.

Na další zajímavější akci jsme si museli počkat až do 25. minuty. Utěšená rána Polanskiho se však pro Lena stala pouze vítaným probuzením. Ani tato situace ale FSV neprobudila. Leverkusen navíc přidal po půlhodině hry kýženou pojistku. Castro rozehrál roh přesně na hlavu Friedricha, a ten se z malého vápna nemýlil - 2:0. Před odchodem do kabin mohl kontrovat debutant Yilmaz, ani on ale nedokázal svou možnost využít.

O přestávce provedl nespokojený Thomas Tuchel hned dvě změny: Yilmaz s Ujahem museli uvolnit prostor pro uzdraveného Szalaie, jemuž měl posílat centry do vápna Caligiuri. Že se jednalo o dobré rozhodnutí, se ukázalo hned o pár minut později - konkrétně v 50. minutě. Volný přímý kop rozehrál Soto, hlavičku Choupo - Motinga dokázal sice Leno ještě vyrazit, na dorážku Polanskiho už však byl krátký - 2:1. Úplně novou dimenzi pak utkání dostalo za tři minuty. Tentokráte do vápna poslal centr Pospěch a Caligiuri stojící na zadní tyči s klidem přehodil vyběhnuvšího Lena.

Hosté měli ještě několik dalších náznaků, ty však nedokázali dotáhnout do úspěšného konce, naproti tomu udeřilo na druhé straně. Rohový kop z druhé strany rozehrál Kadlec a Bender nekompromisně poslal svůj tým opět do vedení - 3:2. Domácí potom měli i potřebný kus štěstí, což platilo zejména po zakončení Choupo-Motinga, jež si našlo cestu jen do tyče.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele