2. kolo
28.08.2010 15:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FC Köln 4:2

Werder hodně rychle napravil úvodní výprask od Hoffenheimu a na svém hřišti si poradil s Kölnem 4:2. Na domácím týmu byla jasně vidět odhodlanost dostat se z posledního místa, které s radostí přepustil právě dnešnímu soupeři. Vidět byl především Arnautović, jenž měl prsty hned ve třech gólech.

Hosté z Porýní se na Weserstadionu ještě nestačili zorientovat a už mohli prohrávat, hned ve třetí minutě ale neproměnil svoji šanci Arnautović. Pak už ale Kozlové přišli k sobě a jejich úporná obrana začala fungovat. Brémští se sice snažili, s výjimkou voleje Arnautoviće ale nemohli dlouho nic vymyslet. Až ve 33. minutě si Marin svoji aktivitou vybojoval penaltu na Petitovi a samotný kop následně pod břevno poslal Frings - 1:0.

Tři minuty nato se domácí radovali znovu, když Borowského centr skvělým způsobem obhospodařil Pizarro a jeho akci dokonal pohotový Arnautović - 2:0. O další minutu později se ale trefil i Köln, to Pezzoni posunul míč Podolskému a ten s pomocí pravé tyče snížil průběžný stav na 2:1. Ještě do přestávky přišla pro domácí další rána - Pizarro si poranil stehenní sval a na hřišti ho musel nahradit Almeida.

Do druhé půle vstoupili hosté aktivněji a po pěti minutách ohrozil Wieseho Pezzoni. I na druhé straně Mondragón ovšem musel být v pohotovosti, během několika sekund ho otestovali Almeida a Boenisch. Poté přišla hluchá fáze utkání, kdy hrál spíše Werder a naopak Köln nebyl s to něco vymyslet. V 74. minutě tak bylo hotovo, když z pravé strany perfektně nacentroval Arnautović a Almeida již měl snadnou pozici - 3:1.

Naprosto otevřeně se pak hrálo posledních pět minut. Na straně Kölnu dvakrát těsně minul svoji levačkou Podolski, za domácí tým neuspěl Almeida, jenž kontr tří proti jednomu zakončil příliš sobecky. Nakonec ale přece jen další branky přišly. V první minutě nastavení nahrál Fritz Arnautovićovi a novic v brémském dresu křížnou ranou korunoval svůj výborný výkon - 4:1. Hned z protiútoku 1. FC vybojovalo roh, po kterém pak na zadní tyči Lanig přistrčil míč McKennovi a ten zblízka zkorigoval výsledek na konečných 4:2.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
HunterRomario

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele