13. kolo
20.11.2010 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Schalke 04 - Werder Brémy 4:0

Očekávalo se hodně vyrovnané utkání, které však fotbalisté z Gelsenkirchenu proměnili ve svou show a hostující Werder doslova rozebrali. Zaslouženě tak vyhráli 4:0 a potvrdili, že se dostávají do velice dobré formy.

Do utkání vstoupily mnohem lépe Brémy. Už v první minutě se po dobrém centru Marina dostal do šance Hugo Almeida, který se prosadil proti Uchidovi, ale hlavou zamířil jen do Neuerových rukavic. Úvodní čtvrthodinka hry byla spíše taková oťukávací. Oba celky se snažily zjistit, kudy by mohly svého soupeře nejlépe ohrozit.

Ve 22. minutě se poprvé měnilo skóre. Po rohu Farfana se k hlavičce jako první dostal Christoph Metzelder a s pomocí brankové konstrukce dopravil míč za Wieseho záda - 1:0. Brémy nebyly po úvodní brance schopné držet míč na svých kopačkách, jejich ztrát bylo až moc.

Už to vypadalo, že rozhodčí odpíská poločas a Schalke půjde s jednobrankovým vedením do šatny, když se ještě jednou měnilo skóre. Edu poslal velice tvrdou střelu na Wieseho, který míč jen vyrazil před připraveného Raúla a španělský kanonýr zvýšil vedení domácích.

Druhý poločas začal hodně opatrně zejména ze strany domácích, kteří nechtěli přijít o svůj náskok. V 56. minutě se jim ale povedlo ještě přidat. Farfan nikým neatakovaný poslal do vápna velmi prudký centr, který Mertesacker neodvrátil a pohotový Raúl byl opět na svém místě - 3:0.

Hostující kouč Werderu Thomas Schaaf nemohl věřit svým očím, když viděl, co jeho svěřenci na hřišti předvádějí, a tak se rozhodl rovnou pro trojí střídání, když ze hřiště odešli hodně špatně hrající Hunt, Marin a Wesley. Vedlo to k tomu, že se hra vyrovnala, ale to bylo dané spíše tím, že domácí už se nikam výrazně nehnali a Werder neměl dostatečnou sílu na to, aby Schalke zatlačil.

Další změna skóre přišla v 71. minutě, kdy Raúl dovršil svůj skvělý výkon, a povedlo se mu dát i třetí branku. Jensen se na vlastním vápně snažil nesmyslně patičkou oklamat soupeře, přišel o míč a bývalý útočník Realu Madrid využil všech svých zkušeností, když krásným lobem nedal Wiesemu šanci. O pár minut později navíc Felix Magath dopřál svému útočníkovi, aby si užil potlesku tribun, když ho vystřídal a do hry poslal jeho krajana Jurada.

Vše završil Bargfrede, který dostal v 82. minutě první žlutou kartu a o necelé tři minuty později úplně zbytečně zajel do Jurada, za což uviděl další žlutou a následně zcela po zásluze také červenou kartu. Thomas Schaaf musel mít z dnešního výkonu svých svěřenců opravdu radost. Do konce utkání už se naštěstí pro hosty nic nestalo, a tak si Schalke připisuje velice důležitou a cennou výhru 4:0.

Autor: Michael Künzel / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2-2

Reagovat
jardakolo1

ODPUTANI SE OD DNA TABULKY BREMY NIC MOC sazim vysledek3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele