25. kolo
06.03.2011 17:30 CET
2 : 4
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05 2:4

Zápas plný nečekaných zvratů nakonec ovládl Mainz a v přímém souboji o Evropskou ligu si tak připsal velice důležité tři body. HSV se naopak evropské poháry zase o kousek vzdálily.

Do utkání vstoupili lépe domácí, už ve druhé minutě fauloval Fathi Demela, standardní situaci rozehrál Zé Roberto, ale v pokutovém území odhlavičkoval míč do bezpečí Svensson. O tři minuty později přišla šance na druhé straně. Rychlý protiútok potáhl Kirchhoff, potom přistrčil do strany Schürrlemu, ten ale zakončoval nepřesně.

Vyvrcholení dobrého nástupu HSV přišlo v 17. minutě. Petrič poslal z pravé strany centr do pokutového území, ten ještě hlavou přizvedl Noveski, míč se tak dostal až k volnému Jansenovi, jenž neváhal a povedenou ranou z první, která se odrazila od břevna, ale rozhodně celým objemem nepřešla brankovou čáru poslal svůj tým do vedení - 1:0. Sudí Babak Rafati neváhal a na radu asistenta branku uznal.

Mainz se z inkasované branky chvíli vzpamatovával, ale po půlhodině hry si vypracoval zajímavou možnost na vyrovnání. Soto našel parádní přihrávkou Ivanschitze, proti jeho střele se však vytáhl Rost a šanci zneškodnil. O šest minut později vystihl chybu Kačara Risse, ten následně přistrčil do strany Schürrlemu, jeho střela ale domácí branku neohrozila. Těsně před koncem prvního poločasu měl možnost navýšit vedení Petrić, s jeho zakončením si ale poradil bezchybný Müller.

Do druhé půle udělal domácí kouč Armin Veh hned dvě změny, stáhl Jansena s Pitroipou a na trávník poslal Trochowskiho a Ben-Hatiru. Jedno střídání provedli i hosté, Ivanschitze nahradil Holtby. Posledně jmenovaný mohl v 53. minutě vyrovnat, ale místo přihrávky volil střelu a to se neukázalo jako dobré rozhodnutí. O tři minuty později už bylo vyrovnáno, Holtby přihrál na levou stranu Fathimu, jehož centr dopravil do sítě hlavičkující Schürrle - 1:1.

Za tři minuty už se skóre měnilo znovu. Demel nacentroval z pravé strany do pokutového území, Petrič sice prohrál hlavičkový souboj s Noveskim, ale k míči se potom dostal Guerrero, který následně přistrčil proti noze Petričovi, a ten poslal balón nekompromisně k pravé tyči - 2:1. Netrvalo to však ani dvě minuty a bylo znovu vyrovnáno. Risseho střelu z úhlu si do brány neštastně srazil Kačar 2:2.

Hosté byli i nadále při chuti, po rohovém kopu Holtbyho vyrážel povedenou střelu Sota Rost. HSV se snažilo utkání rozhodnout, ale v 82. minutě z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Kirchhoff vybojoval míč ve středu hřiště, potom přihrál rozběhnutému Schürrlemu, který z úhlu překonal Rosta potřetí. Domácí poté vrhli všechny síly do útoku a to se jim krutě vymstilo. Holtby rozehrál akci přihrávkou na Schürrleho, ten poslal z pravé strany centr do pokutového území, kde číhal střídající Heller a upravil tak na konečných 2:4.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
zde73

1ka

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz zaznamenají první venkovní remízku 1:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele