23. kolo
19.02.2010 20:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 2:2

Hoffenheim se s Mönchengladbachem protrápil až k remíze, kterou zařídil v závěru zápasu z penalty Carlos Eduardo. Oba týmy si tak v tabulce moc nepolepšily.

Jako první měli možnost jít do vedení domácí fotbalisté. V jedenácté minutě ale centr Carlose Eduarda Ibisević na přední tyči posunul jen o kousek vedle. Gladbach na to za tři minuty reagoval svou první střelou v utkání, Bobadilla ale mířil z dálky do středu branky k připravenému Hildebrandovi, jenž jeho ránu viděl a ve vší pohodě ji chytil.

Hoffenheim měl více ze hry, ale stále se mu to nedařilo zúročit. Ve 23. minutě se Carlos Eduardo po Ibisevićově průniku prodral až před Baillyho, jenomže hostující gólman vytáhl parádní zákrok. Carlose Eduarda toto neproměnění mohlo mrzet ještě více za sedm minut. Jeho kolega Nilsson si totiž po dlouhém nákopu míč před pokutovým územím zpracoval rukou, sudí Stark však po dodatečné konzultaci s kolegou na pomezí nabyl dojmu, že Nilsson hrál rukou už ve velkém čtverci a nařídil pokutový kop. Míč z jedenácti metrů uvedl do pohybu Daems, poslal Hildebranda k tyči a zařídil tak nečekané vedení hostů.

Oba týmy se do tempa dostaly až v samotném závěru první půle. Nejprve v 38. minutě čaroval ve vlastní šestnáctce Vorsah, který dělal všechno, jen ne to, aby dostal míč do bezpečí a tak se po pressingu hostů dostal míč k Bradleymu, který ale jak Hildebranda tak i branku přestřelil. Za dvě minuty se ve své další šanci zjevil samotný Ibisević, jenomže Bailly jako před dvaceti minutami proti Carlosi Eduardovi opět vytáhl skvělý zákrok i proti bosenskému útočníkovi.

Akce začala střídat akci a bylo by tak největší ironií osudu, kdyby Gladbach své vedení navýšil po 41. minutách hry. Hildebrand vyhodil svému kolegovi Simunićovi míč do zad, od těch doputoval míč k Bobadillovi, jehož střela do protipohybu Hildebranda skončil těsně vedle pravé tyče hoffenheimské branky. Již za tři minutě po levé straně prošel Reus, jenomže jeho ránu dokázal Hildebrand vyrazit do bezpečí.

Jenom sedm minut po návratu ze šaten se mohli hosté radovat podruhé. Centr od Levelse od pravé postranní čáry propadl až na zadní tyč, tam jej hlavou do Hildebrandova protipohybu umístil Bobadilla, jehož hlavičku těsně před čárou do sítě doklepl Colautti. Domácí se možná oprávněně dožadovali ofsajdu, ale jak hlavní tak i pomezní sudí jejich spekulace považovali za liché.

Hoffenheim musel co nejrychleji odpovědět, což se mu zpočátku nedařilo. Krásnou ránou se hned dvě minuty za inkasovaným gólem uvedl střídající Vukcević, jenž nahradil nešťastníka Nilssona, nicméně jeho dalekonosný pokus k pravé tyči vyrazil Bailly na roh. Mönchengladbach cítil, že má na to, aby ze Sinsheimu odvezl tři body a začal se čím dál více stahovat do obrané ulity, přesto se v 57. minutě podařilo Arangovi proniknout po průchodné levé straně a donutit Hildebranda k odevzdanému vyražení míče nad sebe.

Další možnost navýšit už tak překvapivý stav měl po šedesáti dvou minutách Reus, ten ale z přímého kopu nařízeného za faul Eichnera na Bobadillu trefil jen hráče stojící ve zdi před ním. Po sedmdesáti minutách se pak konečně dočkal i Hoffenheim. Ba zabojoval ve středu hřiště s Daemsem, předal míč Carlosi Eduardovi, ten jej potáhl do pokutového území, přihrávkou pod sebe našel Ibiseviće, pro nějž nebyl problém umístit míč do poloprázdné branky.

Přestože Hoffenheim vyvinul ohromné úsilí, většina jeho pokusů končila nezdarem, nebo na dobře připravené obraně bývalého obránce Frontzecka. Příkladem budiž Vukcevićova dorážka z osmdesáté minuty, kdy jeho ránu musel zblokovat přispěchávající Dante na roh. V 89. minutě by ale už jakýkoliv Danteho zákrok byl zbytečný. Ibisević dostal míč na kraj pokutového území, chtěl jej hodit do středu, jenomže trefil ruku Daemse a sudí Stark po konzultaci s pomezním rozhodčím ani tentokrát neváhal a nařídil pokutový kop. Ten se štěstím proměnil Carlos Eduardo a řekl si tak o cenu pro nejlepšího hráče utkání.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele