13. kolo
21.11.2009 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 1:2

Borussia Mönchengladbach dnes zavítala na hřiště soupeře, kterého nemá příliš v lásce: ve frankfurtské Commerzbank-Areně v posledních čtyřech letech ani jednou nevyhrála. Vše ale zlomila dnes, když překvapivě brala tři body za výhru 2:1. Vítěznou branku si připsal obránce Roel Brouwers.

Borussia se díky svým patnáctým bodům posunula o dvě příčky vzhůru - na dvanáctou pozici. Neprohrála tak již čtyři zápasy v řadě, když na vlastním hřišti dvakrát remizovala a venku posbírala šest bodů. Frankfurt zůstává na stejné pozici - o jednu lepší než jeho dnešní protivník. Před domácím publikem ale nedokázal odčinit debakl 0:4 s Leverkusenem z minulého kola.

Oba týmy se snažily svého protivníka zaskočit již od první minuty. Jako první zahrozili hosté. Matmour skvěle uvolnil v pokutovém území Reuse, který ještě oslovil nalevo lépe postaveného Aranga. Venezuelský útočník ale branku o pár centimetrů minul. Hrála se ale spíše vyrovnaná partie, i když M'gladbach byl aktivnější. Bál se ale nějakých odvážnějších útoků, a tak se postupně osmělovali i domácí.

Jejich první šance přišla zhruba až v pětadvacáté minutě. V malém vápně čekal na centr Schwegler - míče se nakonec dočkal, ale svou hlavičku v běhu nedokázal umístit, a ta tak skončila sice mimo dosah brankáře Baillyho, ale také mimo branku. S přibývajícím časem se již Frankfurt naplno ujal iniciativy. Korkmaz nejdříve z dobré pozice zhruba o dva metry minul branku soupeře, v následující šanci zase trefil pouze brankáře Baillyho. O tři minuty později, již ve 43., se z gólu téměř radoval hlavičkující Meier. Radost mu ale pokazil obránce Jaures, který zakročil na brankové čáře.

Druhý poločas nezačal příliš atraktivně, přesto se již po deseti minutách mohli příznivci hostů radovat z úvodní branky. Levels centroval zprava do pokutového území, tam se měl míč ujmout obránce Russ, ale míč se nakonec odrazil od hlavy brankáře Nikolova tak nešťastně, že skončil za brankovou čarou - 0:1. Domácí se po inkasované brance snažili s výsledkem něco udělat, jejich útoky ale byly statické a obrana hostů si s nimi bez větších problémů poradila.

Naopak: druhou branku zápasu přidala Borussia. Nejdříve Rob Friend zařídil svou tvrdou hlavičkou pro svůj celek rohový kop. K tomu se postavil Reus a perfektním centrem našel ve středu pokutového území úplně neobsazeného Roela Brouwerse. Holandský obránce zkušeně zakončil do levého horního rohu branky, Nikolov byl tentokrát bez šance.

Pouze v závěrečné fázi zápasu byly útoky Frankfurtu nebezpečné. Nejdříve Meier trefil zpoza pokutového území tyčku, posléze nebyl Kohlerův gól uznán pro ofsajd. Deset minut nato Brouwers dokázal, že je i dobrým obráncem, když z čáry zachraňoval další střelu Kohlera. Nakonec se ale štěstí na domácí přeci jen usmálo. Po přihrávce Caia zahrál v pokutovém území rukou Friend a rozhodčí zapískal penaltu. K pokutovému kopu se postavil Schwegler a tentokrát se nemýlil - 1:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele