22. kolo
12.02.2010 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Norimberk 2:1

Borussia Mönchengladbach porazila v páteční předehrávce 1.FC Norimberk a vyhoupla se tak na 11. příčku. To hosté díky prohře zůstanou po tomto kole již jistě na předposledním místě a dále zabředají do sestupového pásma.

První půle patřila jasně domácím, kteří Norimberk prakticky nepustili do žádné větší šance, a sami ovládali hru. Po úvodním oťukávání se v 11. minutě poprvé osměli hráči Gladbachu, když Raúl Bobadilla trestuhodně z malého vápna netrefil branku poté, co mu nabil jeho parťák z útoku Roberto Colautti. Při Bobadillovi nestálo štěstí ani o čtvrthodiny později, když jej mladík Tony Jantschke vyslal krásným pasem za obranu Norimberku a agilní Argentinec si míč hrudí zpracoval, zasekávačkou se zbavil obránce a jen o centimetry minul vzádlenější tyč Schäferovy brány.

V 27. minutě ale domácí již po zásluze vedli, když se prosadil Roberto Colautti. Celou akci rozjel učebnicovou kolmicí Michael Bradley, který našel rozběhnutého Marca Reuse. Reus přesprintoval i z brány vyběhnuvšího Schäfera, posadil jej na zem a pak z těžkého úhlu prudce nacetroval do malého vápna. Tam si již sbíhal Roberto Colautti, který se prosadil v souboji s dvojicí Wolf, Pinola a uklidil míč svojí levačkou do opuštěné branky - 1:0.

To bylo z první půle vše. Kouč hostů Dieter Hecking nebyl s výkonem svých svěřenců vůbec spokojen a proto sáhl během přestávky hned ke dvojímu střídání. Na hřiště přišla dvojice mladíků Mike Frantz a Marcel Risse. To se ukázalo jako šťastný krok, protože hned ve 48. minutě přišlo vyrovnání. Risse zahrával přímý volný kop, našel v pokutovém území osamoceného Alberta Bunjaka a ten se zblízka nemýlil. Při jeho bránění naprosto selhal Roel Brouwers, který mu dokonce míč svojí nešikovností zpracoval.

Borussia kontrovala prakticky záhy po rozehrání, když po příhře před vápno pálil z běhu Colautti, ale Schäfera na švestkách nenachytal. V 53. minutě mohl odčnit své zaváhání Roel Brouwers, když si naskočil na rohový kop Aranga a mířil dobře hlavou na bližší šibenici, jenže Schäfer zázračně vyrazil míč nad bránu. Hra se poté poněkud zklidnila a vyrovnala. Hosté se ve hře dopředu poněkud více osmělovali než v první půli a několikrát zle zatápěli obraně Gladbachu.

Přesto to byli převážně domácí, kteří si vytvářeli šance. V 64. minutě napálil odražený míč Arango a Schäfer opět skvělým zákrokem odvrátil pohromu. O deset miut později přišel sporný zákrok Danteho v pokutovém území v souboji s Charisteasem, po kterém řecký útočník upadl na zem. Hlavní rozhodčí hru nechal plynout dál, ale z opakovaného záběru bylo patrné, že mu Dante lehce přišlápl nohu a penalta se tak dala písknout. Hosty to mohlo mrzet o to víc, že v 75. minutě Borussia opět vedla. Celé akci předcházelo doslova geniální střídání domácích, při kterém vyměnili celý útok. Místo Bobadilly přišel Karim Matmour a místo Colauttiho Rob Freind. Od střídání neuběhla ani minuta a oba noví hráči zařídili vítězný gól. Tony Jantschke nacetroval z pravého křídla do vápna, kde Karim Matmour prodloužil míč před bránu a Rob Friend jej zblízka doklepl. Gólu však předcházel faul Karima Matmoura na brankáře Schäfera, a neměl tak platit.

V závěru měli šance opět hlavně domácí, kteří využívali okénka v obraně hostí. Ti se totiž logicky hnali v co největším počtu dopředu. V 83. minutě se Arango proháčkoval z levého křídla až před vápno a sevíroval míč do ložené příležitosti Karimu Matmourovi. Ten ale zbytečně volil kličku místo zakončení a celou akci tak "zadrbal". Gladbach to mohlo mrzet o to víc, že si nědlouho poté naběhl Albert Bunjaku na pěknou kolmici a kdyby se nepředkopl příliš míč, mohl se ocitnou v dobré příležitosti. Poslední šanci zápasu měl opět Matmour, který si šikovně obhodil patičkou stopera Brena a tvrdě vypálil na bližší tyč. Schäfer reflexivně vyrazil míč na rohový kop, ze kterého ale již nic nebylo. Borussia Mönchengladbach tak zaslouženě porazila 1. FC Norimberk, ale o tom druhém gólu se bude asi ještě hodně diskutovat.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele