21. kolo
07.02.2010 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 1:0

Bruchweg zůstává i nadále nedobyt! Mainz potvrdil, že na vlastním stadionu mu to jde jedna báseň, a ačkoliv proti nájezdníkům z Gladbachu rozhodně nebyl lepším týmem, brankou ze závěru poločasu zvítězil 1:0 a minimálně na dvě hodiny poskočil na sedmou příčku, zatímco Borussie se propadla na třináctou.

Hříbata z Porýní začala lépe a hned po čtyřech minutách mohla jít do vedení. Arangův přímý kop se dostal před kopačky Bobadilly, hrdina minulého kola ale z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat Müllera. Hostující útočník každopádně platil pro domácí za největší hrozbu, ve finální fázi to ovšem neklapalo nikomu, jeho nevyjímaje.

Domácí mužsvo předvádělo přílíš mnoho nepřesností nato, aby mohlo pomýšlet na vytvoření si nějaké převahy, snad jen hlavička kapitána Hooglanda Baillyho v hostující svatyni alespoň trochu ohrozila. Na druhé straně to ještě jednou zkusil Bobadilla, ve 43. minutě ale udeřili domácí. Po rohovém kopu prodloužil Fathi míč do ohně a ideálně stojící Svensson jej zblízka zasunul do sítě.

Po změně stran se Borussia vrhla do ofenzivy, na pozorně bránící Mainz si ale nepřišla. Jelikož ani domácí se do útočení moc neměli, odehrávala se druhá půle převážně ve středu hřiště. Až v 79. minutě se po nevydařené Bradleyho střele naskytla příležitost Reusovi, ten ale mířil těsně mimo. Chvíli nato hlavičkoval střídající mladík Herrmann, na vynikajícího Müllera ale ani on nevyzrál a domácí tak trochu šťastné vítězství již udrželi.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele