33. kolo
16.05.2009 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Energie Cottbus 2:0

Stuttgart zachoval naděje na zisk ligového titulu, jelikož hladce zvítězil díky gólům Hitzlspergera s Cacauem nad zachraňujícím se Cottbusem 2:0. Ten zůstává na předposlední příčce. V posledním kole zajíždí aktuálně třetí celek tabulky do Bayernu. Tenhle šlágr kola hodně napoví o tom, kdo vyhraje letošní ročník Bundesligy a kdo postoupí do Ligy mistrů.

Protože hvězdný útočník Mario Gomez, jenž v předminulém kole sestřelil čtyřmi góly vedoucí Wolfsburg, měl problémy s přitahovačem, nemohl do dnešního utkání nastoupit v základní jedenáctce. Ovšem Ciprian Marica se nakonec ukázal jako vůbec ne špatná náhrada. Dokonce byl hlavním mužem u první šance utkání v 6. minutě, když Hilbertův centr poslal hlavou jen těsně mimo branku.

Domácí se dočkali branky v 19. minutě. Hitzlsperger k ní přišel trochu šťastným způsobem, nicméně rychlé vedení pomohlo Stuttgartu k většímu klidu ve hře. Svůj centr zprava z trestného kopu poslal do vápna s cílem, aby ho někdo usměrnil do sítě. Jenže letící balón podskočili jak chotěbuzští obránci, tak stuttgartští nájezdníci, a tak se odrazil od země nikým netečován přesně směrem k levé tyči. Překvapený brankář Tremmel neměl už šanci zareagovat.

Energie nutně potřebovala alespoň bod, a proto se snažila do přestávky samozřejmě horlivě o vyrovnání. Gebhart se ocitl sedm minut před koncem v obrovské příležitosti, ovšem z blízkosti pálil jen nad břevno. Stuttgart však dobrou defenzívou svůj prostor jen těžko otevíral.

V 51. minutě mohli domácí zdvojnásobit vedení, Sorensen ale hlavičkoval z bezprostřední blízkosti mimo. Brankář Jens Lehmann pomohl o pár chvilek později veledůležitým zákrokem proti Rostově pokusu z hranice vápna.

Stuttgart udeřil o dvě minuty později z protiútoku. Lanig nakopl dlouhý balón na střídajícího Gomeze, ten našel zleva ve vápně úplně volného Cacaua, jenž neměl sebemenší problém naprosto sám před Tremmelem se skórováním. Hosté měli ještě štěstí, že sudí v závěrečné desetiminutovce neodpískal Radlejičův zákrok na Gomeze v pokutovém území jako nedovolený.

Stuttgart ztrácí na vedoucí Wolfsburg dva body. Na titul může pomýšlet jen v tom případě, pokud Vlci v posledním kole neporazí doma Brémy a on vyhraje na hřišti Bayernu. Bude to velkolepý zápas na závěr Bundesligy. Mnichovští mají totiž stejný počet bodů. Nikdo z nich nebude chtít prohrát, protože nejenže ztratí možnost vyhrát ligu, ale jelikož v těsném závěsu číhá Hertha, tak se bude hrát i o účast v Lize mistrů pro příští ročník.

Cottbus musí bezpodmínečně v posledním kole doma nad Leverkusenem vyhrát. A ani to mu nemusí stačit k celkové záchraně.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele