17. kolo
15.12.2007 15:30 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 5:2

Šlágr tohoto kola nabídl vše, co si jen divák může přát. Po dlouhé pauze se vrátil do sestavy Ivan Klasnič a ukázal domácímu publiku, že góly stále dávat umí. Werder se tímto vítězstvím dotáhl na Bayern a do jarní části sezóny budou tedy oba týmy vstupovat se stejným počtem bodů.

Na začátku zápasu to přitom na vítězství domácí celku vůbec nevypadalo. Fotbalisté z Leverkusenu vlítli do zápasu jako uragán a již v 7. minutě se mohli radovat z prvnímu gólového úspěchu, když se trefil švácarský reprezentant Tranquillo Barnetta. Domácím pak trvalo skoro půl hodiny, než se z úvodního šoku vzpamatovali. Ještě předtím ale mohl na 2:0 z pohledu Bayeru zvýšit Stefan Kiessling, ale ve vyložené šanci neuspěl proti gólmanovi Wiesemu. Ve 30. minutě přišlo vyrovnání a potvrdil se tak nepsaný zákon " nedáš, dostaneš". Na 1:1 vyrovnal Ivan Klasnič. Pak udělal hodně neobvyklý tah domácí trenér Schaaf, když ve 32. minutě vystřídal hned dva hráče, ze hřišti museli odejít úplně neviditelní záložníci Vranjes a Borowski, ale domácím to jen prospělo. Do poločasu hráli už jen domácí, ale žádnou šanci si nevypracovali.

Do druhé půle nastoupili opět aktivněji hosté, paradoxně šel do vedení v 50. minutě Werder, když se trefil mozek domácího celku Diego. Pak už byi na hřišti vidět jen fotbalisté v zeleno-bílém. Další šanci měl v 57. minutě německý reprezentační obránce Fritz a zvýšil na 3:1. Weserstadion zažil další explozi radosti v 63. minutě, když svou druhou branku v tomto zápase vstřelil Klasnic, který si nemohl přát lepší návrat do sestavy domácích. V 70. minutě to již vypadalo na debakl pro hosty z Leverkusenu. V poslední době v pohodě hrající Markus Rosenberg totiž zvýšil již na 5:1. Kosmetickou úpravu výsledku dodal Stefan Kiessling, který dvanáct minut před koncem upravil stav na konečných 5:2.

Werder se tak dotáhl na Bayern, který jen remizoval v Berlíně (0:0). Domácí si po neúspěšném středečním vystoupení na půde Olympiakosu (1:3), které znamenalo vyřazení z Ligy mistrů, spravili chuť a s radostí si zastříleli. Přerušili tak sérii Leverkusenu, který 5 zápasů před tímto duelem neprohrál. Navíc si svěřenci trenéra Skibbeho výrazně zhoršili skóre, když v předešlých 16 utkáních inkasovali pouze 11 branek a nyní hned 5.

Autor: Michael Künzel / bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neverim v prohru leverkusenu. tipuji remizu 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele