33. kolo
10.05.2008 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - 1. FC Norimberk 1:0

Fotbalisté Norimberku si výrazně zkomplikovali účast v německé nejvyšší soutěži pro příští rok. Ve 33. kole totiž podlehli domácí Hertě Berlín 1:0 a kolo před koncem ztrácejí na nesestupovou pozici tři body. Jedinou branku utkání vstřelil čtvrthodiny před koncem Raffael.

Norimberk si sice v zápase vytvořil více šancí, jenomže doplatil, jako v celé sezoně na špatnou produktivitu. Bavorský klub si jako první vytvořil čistou gólovou příležitost, jenomže Marek Mintál po dobré práci Ivana Saenka přestřelil. Za další čtyři minuty vytáhl český brankář Jaroslav Drobný hlavičku Angelose Charistease. Ve 26. minutě zahrál v pokutovém území rukou chorvatský obránce Josip Šimunič, ovšem hlavní sudí pokutový kop neodpískal. Herta Berlín se sice občas dostala do zakončení, jenomže čistou gólovou příležitost si nevytvořila. První poločas skončil bez branek.

I ve druhém poločase byl aktivnější Norimberk. V 65. minutě nadělala střela Ivana Saenka velké problémy brankáři Drobnému, který ránu nezkrotil. Obrana Herty Berlín však míč včas odkopla. V 74. minutě přišla pro hostující fotbalisty a fanoušky těžká rána. Domácí Raffael zužitkoval dlouhý pas a prostřelil brankáře Daniela Klewera. Norimberští byli v těžké frustraci. V závěru utkání se dožadovali druhého pokutového kopu, poté co se skácel k zemi Angelos Charisteas. Norimberk byl sice lepším týmem, jenomže branku nevstřelil a prohrál 1:0. Bavorský klub se touto porážkou prakticky odsoudil k sestupu do 2.Bundesligy, protože na patnáctou Arminii Bielefeld ztrácí kolo před koncem soutěže dva body.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.FC Norimberg,prajem 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele