26. kolo
30.03.2008 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Energie Cottbus - Hertha BSC 2:1

Hertha potvrdila, že se jí ve východoněmeckém derby proti Chotěbuzi dlouhodobě nedaří. Na Stadionu přátelství sice vedla díky Mineirově trefě, domácí Skela ale z přímého kopu do půle vyrovnal a po přestávce gólem z penalty rozhodl o výhře domácích 2:1.

Domácí Energie začala od úvodních minut aktivněji, první šanci ale měli po sedmi minutách hosté. Pantelič přistrčil míč Mineirovi, ten ale z dálky pálil vedle. Domácí odpověděli technickou střelou Bassily, která ale šla těsně nad. V 18. minutě už měli domácí ruce nad hlavou po úspěšné hlavičce Jeliče, katovi Bayernu zpřed dvou kol ale byl odpískán neexistující ofsajd.

Ve 21. minutě však byl již gólový účet zápasu otevřen. Střelu von Bergena sice vyrazil Tremmel, navrátilec do sestavy hostí Pantelič ale míč zachytil, nahrál svému útočnému parťákovi Raffaelovi, který nabil Mineirovi a ten z dvaceti metrů povedenou přízemní ranou uklidil míč přesně k levé tyči – 0:1. Domácí byli jako opaření, dlouho nemohli na obranu Herthy nic vymyslet. Až přišla 41. minuta, kdy Skácel fauloval Riviče a z dobré pozice se kopal přímý kop. K němu se postavil Ervin Skela a přes nadskakující zeď se trefil nechytatelně k pravé tyči – 1:1.

Start do druhé půle byla v podání obou týmů dosti otevřený. Za Herthu střílel Lustenberger, na druhé straně se proti Jeličově přízemní střele musel vytáhnout Drobný. V 63. minutě přišla další Skelova chvíle. Piszczek poslal v pokutovém území k zemi Ziebiga a albánský špílmachr v domácích barvách se z penalty nemýlil – 2:1.

Ihned po brance začala honba Herthy za vyrovnáním. Panteličovi chyběli milimetry, aby se dostal k centru z levé strany, následně se dostal k míči Mineiro, ale bombou orazítkoval pouze břevno. O několik okamžiků později se postavil k přímému kopu Raffael, jeho střelu na první tyč jen tak tak zneškodnil Tremmel. Hertha i ve zbytku utkání tlačila a Energie čekala na brejk, nic dalšího se ale na hřišti neudálo a tak se z výhry mohou radovat o gól šťastnější domácí.

Chotěbuz přenechala poslední místo Norimberku a díky třem bodům se dostala i ze sestupových vod na patnáctou příčku, Hertha zůstává dvanáctá daleko od pohárových i sestupových příček.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Energie Cottbus rázně kráčí za záchranou !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele