17. kolo
15.12.2007 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Arminia Bielefeld - VfB Stuttgart 2:0

Domácí svou vůlí a bojovností porazili úřadujícího mistra 2:0 a připsali si tak na své konto velice důležité 3 body. Naopak trenér VFB Stuttgart Armin Veh bude mít určitě co vyčítat svým svěřencům.

Domácí trenér Dammeier se vrátil ke stylu, který Arminia dlouho praktikovala - ke stylu 4-2-3-1, čímž stabilizoval hlavně obrannou fázi mužstva. To se určitě vyplatilo, jelikož se domácím podařilo udržet čisté konto.

První příležitost domácích měl již v 10. minutě Jörg Böhme, jeho volej z 20 metrů ale nebyl dostatečně přesný. Pak se hra uklidnila, Stuttgart se snažil získat jistotu a do žádných zbrklých útoků se nehnal. Domácí publikum se mohlo poprvé radovat ve 30. minutě, gól Wichniarka ale nebyl kvůli správně posouzenému postavení mimo hru uznán. Ve 42. minutě měl opět velkou šanci domácí útočník Wichniarek, tentokrát mu ale radost zkazila konstrukce Schäferovy branky.

Ve druhém poločase byli od začátku aktivnější hosté a Arminia se dostávala do hry jen sporadicky. Ani jeden z hráčů útočného dua VFB však svou šanci neproměnil a tak byl stav stále nerozhodný 0:0. Jihoafričan Sibusiso Zuma měl na kopačce snad největší šanci Bielefeldu, když z 10 metrů nedokázal trefit odkrytou branku. Pak začal mariáš hlavního rozhodčího, který vyloučil v 73. minuté po druhé žluté středopolaře hostů Parda.

V 79. minutě se domácí konečně dočkali vytouženého gólu. Nádhernou umístěnou střelou je poslal do vedení dánský fotbalista Jonas Kamper. O sedm minut později přišlo další vyloučení a opět hráče VFB. Ze hřiště byl poslán další Mexičan, tentokrát Ricardo Osorio. V nastaveném čase ještě pojistil vítězství Arminie Arthur Wichniarek, který se tak po několika šancích gólu přece jen dočkal a zároveň vstřelil 600 gól Bielefeldu v bundeslize.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neverim ve zvednuti Bielefeldu, ikdyz Stuttgart na tom taky neni nejlepe. VfB se bude prat o vitezstvi a nakonece se mu to povede! tip 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele