32. kolo
07.05.2008 20:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - MSV Duisburg 2:0

Převelice důležité tři body získal Norimberk, který v doslova existenčním zápase doma po zásluze porazil MSV Duisburg 2:0. "Der Club" utkání rozhodl už v první půlhodině brankami Charistease a Pinoly.

Utkání začalo z obou stran aktivně, už ve čtvrté minutě pálil vedle hostující Niculescu. Za další čtyři minuty centroval Mintál a Jan Koller se dostal k hlavičce, kterou však poslal dva metry nad hostující branku. V 9. minutě nahrával opět Mintál, tentokrát byl adresátem Angelos Charisteas, který se zprava vřítil do vápna a střelou z úhlu poslal domácí do vedení - 1:0. Ve 14. minutě udělali vzruch v duisburské obraně opět Mintál s Charisteasem, tentokrát ale gólman MSV Tom Starke neinkasoval.

O pět minut později střílel zblízka Koller, Starke ale vytasil reflexivní zákrok a brance zabránil. "Zebry" toho moc nepředvedly, až ve 26. minutě zdálky vypálil Tararache a jeho ráně moc nechybělo. Ve 31. minutě nahrál Engelhardt Kollerovi, který přistrčil Horaciu Pinolovi a ten křížnou ránou z dvaceti metrů trefil přesně pravý roh branky - 2:0. Do konce poločasu ještě nebezpečně pálil Engelhardt, dvoubrankové vedení ovšem nenavýšil.

Do druhé půle vstoupil Duisburg aktivněji, kromě Avalosova dalekonosného pokusu toho ale příliš nepředvedl. Domácí se poučili z předchozí domácí remízy s Bielefeldem, kde právě dvougólové vedení prohospodařili, a hráli hodně defenzivně, zvláště proto toho už moc k vidění nebylo. Jedinou příležitostí do konce hrací doby měli hosté, když čtvrt hodiny před koncem pálil Veigneau, Klewer však jeho pokus dokázal vyrazit.

Norimberk díky třem bodům přeskočil v tabulce právě dnešního soupeře a ze šestnácté pozice ztrácí bod na Bielefeld a dva na Chotěbuz. Horší vyhlídky má Duisburg, který dvě kola před koncem ztrácí na záchranu tři body, navíc v příštím kole přivítá mistra z Mnichova.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1neni ocom diskutovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele