9. kolo
15.10.2005 15:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
AOL Arena, Hamburg

Reportáž

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 0:1

Útok na první příčku se domácím vůbec nepovedl. Nejenže nedokázali svého soupeře porazit, ale na několik zápasů ztratili vyloučeného Van der Vaarta.

Rafael Van der Vaart málem opustil hřiště už po dvou minutách. U lajny sice nasadil Thiamovi jesle, ale po jeho zákroku a dopadu na zem se zranil. Krátké ošetření nakonec vše spravilo. Branka padla hned z první vážnější akce. Domácí obránci chybovali, míč jim vzal Quiroga a z dálky vypálil. Jeho střela sice skončila jen na břevně, ale míč se dostal ke Klimowiczovi, který jej hlavou poslal do sítě. Následující minuty byly ve znamení přímých kopů. Jak v podání domácího Vaarta, tak hostujícího Alessandra byly nebezpečné, vždy však zakončovatelům kousek scházel. Největší příležitosti k vyrovnání měl v závěru poločasu Lauth. Na půlce vybojoval míč a sám uháněl na Jentzsche, vracejícího Quirogu ale nedokázal obhodit. Při druhé šanci trefil skluzem Vaartovu přihrávku, poslal ji jen vedle.

Hosté dokázali po přestávce eliminovat snahu HSV o tlak a byli to právě oni, kdo si vytvořili více šancí. Hanke se po standardkách Alessandra dvakrát ocitl v dobré střelecké pozici, v obou případech však mířil vedle. Domácí odpověděli střelou Jarolíma a dvěma pokusy Van der Vaarta. Hlavně ten poslední byl velice efektní, jednalo se o nůžky, jenže Jentzsch všechny dokázal vyrazit. Po nastaveném čase rozhodčí závěrečným hvizdem zápas ukončil, nebyl to však konec všemu dění na hřišti. Rozradostněný trenér Wofsburgu Fach v euforii vběhl na hřiště, kousek vedle něj do Neziriho naštvaně strčil Vaart. Svého spoluhráče ihned přišel pomstít Franz, přidali se i další hráči a ušetřen nezůstal ani Fach, do kterého strčil právě Vaart. Rozhodčí museli na rozmíšku rychle reagovat a když se vše uklidnilo, ukázali na dva viníky. Červenou kartu dostali Van der Vaart a Franz. Vyloučení opory HSV se vůbec nelíbilo Davidu Jarolímovi, který dal rozhodčímu důrazně najevo svůj nesouhlas. Když mu však bylo pohroženo další červenou, všichni už se raději vydali do kabin.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

lol... to jsou lamy... zkurvili mi lupen...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele