18. kolo
25.02.2018 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

MFK Karviná - Fastav Zlín 4:0

Karviná ve svém svatostánku deklasovala Zlín a zůstává na jaře stoprocentní. Jejich dnešní soupeř naopak po zimní pauze ještě v lize nevyhrál a pomalu ale jistě se zamotává do záchranářských bojů.

Karvinský trenér Josef Mucha vsadil na navrátilce Dreksu, jenž absentoval v základní sestavě proti Mladé Boleslavi. Kouč hostí Bohumil Pánik ponechal obranu ve stejném složení jako v posledním ligovém zápase proti Dukle. Změny však udělal v záloze, kde dostali šanci Ekpai, Traoré a Holzer, a na hrot se posunul Vukadinović.

Ze začátku se snažili více kombinovat Zlínští. První nepřesnou střelou se v 11. minutě prezentoval Hronek. Na druhé straně jej pokusem z voleje napodobil Čoljić. Hned poté byl domácí bek v akci před svým brankářem, když po Vukadinovićově sklepnutí hlavou obětavě srazil gólovku Holzera. Domácí mohl poslat do vedení ve 29. minutě Štěpanovský, ale jeho oblouček přes Dostála skončil mimo.

Po půlhodině hry se již mohla většina fanoušků na stadionu radovat z branky. Gajić v pokutovém území nedovoleně zastavil pronikajícího Janečku a Budínský poslal ránu z penaltového puntíku pod břevno. Svůj druhý gól mohl šikovný záložník přidat pět minut po prvním, ale po Kalabiškově efektním a efektivním uvolnění jej vychytal Dostál. Záhy se však Karviná přeci jen radovala podruhé. Panák si všiml mezery ve zlínské obraně, do které si naběhl Wágner, jenž propálil nebohého zlínského gólmana.

Hned po přestávce zvýšil vedení domácích Janečka, který se prosadil hlavou po Budínského centru z přímého kopu. Zlín poté nadále marně hledal recept na obranu MFK a sám se musel dál bránit šancím soupeře. V 68. minutě natáhl ke střele za vápnem Štěpanovský a Dostál musel míč vyrazit na roh. Čtvrtou branku nakonec přidal v 74. minutě Wágner, který opět zužitkoval pobídku vzduchem ze standardní situace, tentokráte od Eismanna.

Potupného bůra mohl hostům nadělit střídající Voltr, ale radost mu překazil robinzonádou Dostál. I tak jsou domácí s konečným výsledkem spokojení. To Ševci budou mít cestou domů na jih o čem přemýšlet.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 ševci

Reagovat
ondrasch77

1:0 (Wagner)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele